'Ik was nog niet klaar met studeren en zocht uitdaging en verdieping'

  • Student aan het woord
Academie voor Verpleegkunde - verhalen van studenten - Marlin

Marlin Peereboom merkte dat ze na de studie mbo-verpleegkunde nog niet klaar was met studeren en koos voor hbo-verpleegkunde voor meer uitdaging en verdieping.

‘Het moment dat ik besloot verpleegkundige te willen worden weet ik nog heel goed. Ik was een jaar of 11 en mijn opa lag op sterven, hij had kanker. Ik had een hele goede band met mijn opa en was vaak bij hem op bezoek. Toen opa in het hospice lag en ik hem aankeek wist ik het ineens; ik wil later in de zorg werken en er zijn voor mensen die hulp nodig hebben. Na dit realisatiemoment is mijn liefde voor dit vak alleen nog maar toegenomen.

Na de studie mbo-verpleegkunde merkte ik dat ik nog niet klaar was met studeren. Na het oriënteren op hogescholen, inwinnen van advies van docenten en medestudenten en natuurlijk van mijn familie was mijn keuze snel gemaakt. Ik was op zoek naar uitdaging en verdieping. HBO-V leek mij daarom een keuze in de juiste richting. Ik heb mij online georiënteerd en ben op een open dag geweest.

Het was een weloverwogen keuze om aan de Hanzehogeschool Groningen te gaan studeren, ik zag mijzelf niet op een andere school studeren. Bovendien vind ik het belangrijk dat de Hanzehogeschool in Groningen is, Groningen is namelijk een stad waar ik mij thuis voel.

De studie bevalt heel goed! Ik vind eigenlijk de gehele studie wel leuk. Tentamens en projecten vind ik iets minder, maar daar zal elke student zich in herkennen denk ik. Het onderwijs is goed geregeld en de sfeer op school vind ik echt top! Nu moet ik daar ook wel bij vermelden dat ik echt geluk heb met zo’n top klas. Verder zit ik bij studievereniging Cura, waar ik onlangs een hele leuke trip mee heb gehad naar Berlijn! Waar ik later wil werken, dat weet ik nog niet. Zolang ik voor mensen kan zorgen, dan komt dat wel goed.

Overweeg je om Verpleegkunde te gaan studeren? Dan raad ik je aan om de school te bezoeken en daarnaast advies te vragen aan je huidige docenten. Vraag ze hoe zij jou zien en of ze tips voor je hebben. Bovendien moet je de keuze echt voor jezelf maken en niet voor anderen. En heb je besloten om Verpleegkunde te gaan studeren? Laat de eerste weken dan vooral over je heen komen, maar probeer wel goed bij te blijven.

Doe vooral wat goed voelt. Ga na waar je passie ligt en waar je gelukkig van wordt. Kijk tijdens tentamens niet alleen maar naar de hoeveelheid, maar waarvoor je het uiteindelijk doet. Ik vind het belangrijk om een doel voor ogen te houden.’