Dr. Alexander Grit

Alexander Grit werkt sinds februari 2017 als lector van het lectoraat “Ondernemen in Verandering”. Dit is een dubbellectoraat van de Hanzehogeschool en het Alfa-college. Hij is gelieerd aan verschillende universiteiten en heeft gepubliceerd op het gebied van gastvrijheid en ondernemerschap.

Hij heeft een PhD in Management Studies van Strathclyde University in Glasgow. Zijn academische interesse is op het gebied van duurzame innovatie van hospitality en ondernemerschap. Daarnaast is hij een internationale academische leider met een strategische focus. Hij heeft een goede reputatie inzake het op een hoger plan brengen van organisaties en mensen. Alexander is een doelgerichte teamspeler met sterke communicatie- en onderzoeksvaardigheden en is actief en persoonlijk betrokken bij het bereiken van excellence voor zichzelf en zijn team. Hij heeft verschillende management- en onderzoeksposities bekleed in (internationale) academische organisaties, vooral gericht op hospitality, toerisme en business management opleidingen. In deze posities heeft Alexander organisaties in beweging gezet en ideeën uitgewerkt.

Alexander Grit_2022.jpg

Alexander heeft jarenlang internationaal onderzoek gedaan naar de voorwaarden waaronder verandering en vooruitgang plaatsvindt. Zijn kennis heeft hij door vertaald naar het idee van ontdekkingsruimten en Critical Friends Methode. De Critical Friends Methode is een methode voor inclusief ondernemend onderwijs en wordt momenteel op diverse locaties en organisaties uitgetest en geïmplementeerd.