Dr. Hans Hobbelen

Hans Hobbelen (PhD, PT) begon zijn loopbaan in 1988 als fysiotherapeut in verpleeghuis de Weerde in Eindhoven en is hier 22 jaar werkzaam geweest. In 2001 behaalde hij zijn mastergraad in de bewegingswetenschappen en in 2010 promoveerde hij op het onderwerp paratonie. Hiermee werd hij een vooraanstaand wetenschapper op het gebied van paratonie en bewegingsstoornissen bij dementie. Zie ook deze website voor zorgmedewerkers, familieleden en mantelzorgers van mensen met dementie over paratonie en andere bewegingsstoornissen die bij dementie ontstaan.
Sinds 2012 is Hans lector Veroudering en paramedische zorg aan de Hanzehogeschool Groningen. Naast bewegingsstoornissen bij dementie is zijn voornaamste interessegebied frailty, in het bijzonder de multi-dimensionaliteit van frailty. Hij is binnen het SIA-SPRONG project FAITH research werkpakketleider van het werkpakket Database waarin gewerkt wordt aan een onderzoeksdata infrastructuur voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van kwetsbaarheid.

hans hobbelen

Verder is Hans lid van het wetenschappelijke college fysiotherapie van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (WCF, KNGF), lid van het Clinical Consortium on Healthy Ageing van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en sinds mei 2019 voorzitter van The International association of Physiotherapists working with Older People (IPTOP, officiële subgroep van World Physiotherapy).

Contact

Publicaties