dr. Johanna Schönrock-Adema

Johanna Schönrock-Adema is als onderzoeker Music in Context verbonden aan het Prins Claus Conservatorium en het Kenniscentrum Kunst & Samenleving. Deze functie brengt voor haar het beste van twee werelden samen, namelijk haar passie voor muziek en ervaring als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker. Haar werk omvat het aanvragen van subsidies voor en opzetten, uitvoeren en publiceren van onderzoek naar de (meer)waarde en toepassingsmogelijkheden van participatieve livemuziek in (zorg)contexten. 

Johanna heeft - na het succesvol doorlopen van de vooropleiding Conservatorium en slagen voor het toelatingsexamen - Psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar zij in 2002 ook is gepromoveerd. 

Johanna Adema 2.jpg

Sinds 2001 werkt ze bij de Faculteit Medische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen - later opgegaan in het Universitair Medisch Centrum Groningen - als senior onderzoeker medisch onderwijs en begeleider van diverse studenten en promovendi. Johanna heeft veel ervaring met uiteenlopende typen onderzoek, heeft in diverse internationale peer-reviewed tijdschriften gepubliceerd, onderzoekssubsidies aangevraagd en verkregen en onderwijs ontwikkeld en gegeven. Ze is tevens verbonden aan het Lifelong learning, Education & Assessment Research Network (LEARN), waar zij een leidende rol heeft in de Research Community 'Vitality and sustainable employability of (future) health professionals’. In haar vrije tijd speelt zij gepassioneerd bugel bij brassband De Bazuin Oenkerk B. 

Contact