Setareh Nafisi, MA

Setareh is een multidisciplinaire kunstenaar die menselijke relaties en interacties met de wereld onderzoekt door de verstrengeling van muziek met po√ęzie en podiumkunsten. Haar werk omvat het componeren van muziek voor kamermuziekensembles, koren en opera's, maar ook de creatie van interdisciplinaire elektroakoestische stukken die sociaal-politieke kwesties aan de orde stellen. Ze treedt ook op als pianist en improvisator, regisseert artistieke producties, en doet educatief onderzoek. Daarnaast is zij medeoprichter van de non-profitorganisatie The World We Live In, die zich richt op het snijvlak van kunst en maatschappij. 

Setareh Nafisi.jpg

Setareh's muziek bevat invloeden uit klassiek, elektronica, avant-garde en oosterse disciplines, waarbij alle draden van haar muzikale pad samenkomen. Haar composities worden omschreven als 'grenzeloos', emotioneel intelligent en magnetisch. 

Setareh's composities worden internationaal uitgevoerd en ze heeft samengewerkt met organisaties als Unicef, Holland Opera, Het Nationale Opera Ballet en het Grachtenfestival. Ze brengt haar muziek uit via haar eigen platenlabel Selix, is de artistiek leider van Re:Connect (een interactieve muziekinstallatie) en van One Window is Enough (een muziek-dansvoorstelling). 

Geboren in Teheran (Iran) behaalde Setareh een bachelordiploma als concertpianist aan de Teheran Art University en een tweede bachelordiploma aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daarna voltooide ze een pre-master compositie voor film aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA) en een Master in onderzoek in het masterprogramma New Audiences and Innovative Practice van het Prins Claus Conservatorium.  

Setareh's werk laat het publiek achter met een gevoel van hoop en saamhorigheid, die haar overtuiging weerspiegelt dat "we allemaal hetzelfde zijn". 

Contact