CirculairTextiel_Header.jpg

Circulair Textiel

Wanneer je je ogen afwendt van het scherm en omlaag kijkt...wat zie je dan? Welke kleding draag je? Lig je in zacht beddengoed, sta je op een vloerkleed of zit je op een gestoffeerde bank van een trein?

Je ziet het al: we worden omringd door textiel. Het speelt een waardevolle rol in ons dagelijks leven, maar we behandelen het vaak als wegwerpproduct. We kopen veel kleding, maar houden steeds minder. Ter illustratie: 

Een circulaire levenscyclus voor textiel

In de Innovatiewerkplaats (IWP) Circulair Textiel werken we aan het verlengen van de levenscyclus van stoffen. We stimuleren hergebruik, we recyclen afvalstromen, en onderzoeken duurzame, biobased grondstoffen voor de productie van textiel.

Bij de IWP Circulair Textiel combineren we technologie, materiaalkennis, ondernemerschap en verbeeldingskracht om tot verassende oplossingen te komen voor deze complexe vraagstukken. 

Studenten, onderzoekers en partners werken samen aan nieuwe toepassingen die lokaal kunnen worden geproduceerd. Kennis delen vanuit verschillende disciplines staat hierbij centraal. Textiel is immers iets waar iedereen mee te maken heeft.

IWP Circulair Textiel: Wat betekent textiel voor jou?

FrameVimeo-CirculairTextiel.png

IWP Circulair Textiel: Wat betekent textiel voor jou?

Bedrijven & partners

Contact

  • 20180412_140644.jpg

    Innovatiewerkplaats Circulair Textiel

    Kamer D1.24