Medialab

Screenshot 2022-09-21 100434.jpg

Het Medialab wordt ook wel het kloppend hart van de opleidingen Communicatie en International Communication genoemd. Daar kun je je creativiteit de vrije loop laten en een stevige basis aan vaardigheden opdoen op gebied van grafisch ontwerp, fotografie, film en animatie. Je mag daarbij gebruikmaken van de Film Studio, de montagestudio’s en Sound Studio waarvoor we continu investeren in nieuwe apparatuur om je nieuwe technieken te kunnen leren en de mogelijkheden uit te breiden voor het maken van films en livestreams.

De opdrachten waar je aan werkt sluiten sterk aan bij opdrachten uit de vakgebieden waar je na de opleiding mogelijk aan de slag gaat. Wat dacht je van het werken aan je eigen talkshow, waarbij je met een team elk aspect van begin tot eind voor je rekening neemt en de gehele productie doet, van concept tot livestream in de filmstudio? Of het ontwikkelen van een huisstijl voor je virtuele communicatiebureau. Een animatie of infographic waarin je een complex onderwerp visueel uitlegt. Een fotoserie voor een echte opdrachtgever. Of misschien wil je je eigen podcast starten? Het kan en gebeurt allemaal bij de opleiding Communicatie.

Zit je in jaar 3 en doe je mee met onze populaire minor Medialism, dan werk je een half jaar lang met Nederlandse en/of internationale studenten aan je eigen documentaire of fictiefilm. Je krijgt met je groepje een eigen studio toegewezen om je in op te sluiten en je film tot in de puntjes te perfectioneren op een van de snelle PC’s of Macs die daartoe uitgerust zijn. Voor het inspreken van een voice-over of precieze kleurcorrectie loop je de Sound Studio binnen waar hoogwaardige audioapparatuur en hardware van Blackmagic staat om te gebruiken.

Alles bij elkaar genomen willen we vooral heel graag dat het Medialab een speeltuin is waar jullie je thuis voelen, waar de sfeer ontspannen is, waar je kunt experimenteren en waar je fijn aan je opdrachten kunt werken. Kom er dus gezellig zitten! Meestal is iemand van ons ook aanwezig om je te helpen. En maak je vervolgens iets moois? Dan hangen we het op aan onze Walls of Fame. Wees vrij om er je eigen creaties aan op te hangen of stuur ons door jou gemaakte video’s toe waar je trots op bent. Dan vertonen wij ze op de verschillende schermen in het lab. Zo maken we er samen wat moois van!

medialab thumbnal.jpg