Reünie

Het 100-jarig bestaan van het Instituut voor Sportstudies werd zaterdag 6 oktober groots gevierd in het Willem-Alexander Sportcentrum. Ruim duizend alumni en (oud-)medewerkers van de ALO en Sport, Gezondheid en Management (SGM) kwamen bijeen om herinneringen op te halen en de ontwikkelingen van de afgelopen honderd jaar te volgen. Wat bijzonder dat er zoveel mensen aanwezig waren om dit feest met ons te vieren vanuit verschillende hoeken van de wereld en van 23 tot 94 jaar oud.

Receptie

Nadat een groep oud-docenten, aangesteld door rector Jan Bos, een pre-reünie had gehad in het sportmuseum kon de reünie van start gaan met de receptie voor (oud) medewerkers. Vele huidige medewerkers en oud-medewerkers hadden zich verzameld om stil te staan bij 100 jaar Sportstudies. Met de onthulling van het kunstwerk, gemaakt door kunstenaar en ALO docent Bart Harkema (bekijk hier "the making of"), en de overhandiging van het boek 'De ziel van de ALO' geschreven door Kees Faber, was de receptie compleet. Na mooie woorden van Kris Tuinier (dean Instituut voor Sportstudies), Paul van der Wijk (College van Bestuur Hanzehogeschool) en Joshua Epke (preases Mesacosa) was het slotwoord aan de 94 jarige meneer Kan (oud conrector) die het eerste exemplaar van het boek overhandigd kreeg. Hij sloot af met "wat prachtig dat ik dit heb mogen meemaken".

Dinnershow

In de Topsporthal vond een spetterende dinnershow plaats met optredens waarin sport, bewegen en dans centraal staat. De show begon met het uitbeelden van het traditionele 'beljatten', waarbij de kapers uit het plafond al abseilend naar beneden kwamen. Ook was er aandacht voor de liefdes die zijn ontstaan tijdens de studie en was er een heuse modeshow met klassentruien en IC outfits.

Feest en afterparty

Na de dinnershow ging het feest verder op verschillende plekken. De beatrover buiten bij de ontvangst zorgde ervoor dat iedereen in de juiste stemming het gebouw binnen kwam. Met de omgebouwde turnzaal tot jazzcafé werd het met muzikale omlijsting van de ALO bands Vastgoed en de Adri Broeke band vervolgens een mooi weerzien. In de Topsporthal draaiden DJ's waar lekker op gedanst werd. In het sportmuseum werd veelvuldig gebladerd in oude fotoalbums en almanakken en werden herinneringen opgehaald. Om 01.00 uur moesten de lichten dan toch echt aan (hoewel het feest ook tot 6.00 uur door had gekund als we gehoor hadden gegeven aan de wens van de reünisten). Men was nog lang niet uitgepraat en gefeest. Dat was dan ook te merken in Mesacosa, die de afterparty voor zijn rekening nam. Een afgeladen sociëteit waar het tot vroeg in de ochtend nog erg gezellig was.

Nagenieten

Wat hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen en wat kijken we terug op een geslaagde dag. Iedereen die daar op wat voor manier dan ook een bijdrage aan heeft geleverd willen we heel hartelijk danken. Nog even nagenieten van de mooie dag? Bekijk hier de aftermovie en foto's.

{{'Opbouw_Title' | i18n}}

• {{item.Title}}