Lectorinstallatie van Dr. Mira Bloemen

 • Evenement
mira bloemen.png
 • Datum
  • datum

 • Tijd
  • starttijd

  • eindtijd

 • Locatie

  Prins Claus Conservatorium

  locatie

Op 10 oktober vindt de lectorinstallatie van Dr. Mira Bloemen-Bekx plaats in het Prins Claus Conservatorium.

Programma  

15:00 Inloop installatie
15:30 Lectorinstallatie
16:30 Ondernemersdebat
17:00 Netwerkborrel

Dr. Mira Bloemen-Bekx  
Dr. Mira Bloemen-Bekx heeft een gevarieerde carrière in het bedrijfsleven en het hoger beroepsonderwijs. Mira gelooft dat innovatie essentieel is voor de continuïteit van bedrijven en dat winst nodig is om te kunnen innoveren. Ze benadrukt dat competente bedrijfseigenaren een cruciale rol spelen bij het leiden en veranderen van bedrijven. Haar passie voor praktijkgericht onderzoek 
komt voort uit de dagelijkse praktijk van mensen, bedrijven en organisaties. Ze streeft naar duurzame oplossingen die niet alleen winstgevend zijn, maar ook het milieu respecteren.

Lectoraat Regionaal Innovatie Vermogen  
Het is essentieel voor ondernemers en hun bedrijven om innovatief te blijven om concurrentievoordeel te behouden en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Het vermogen om te innoveren vraagt veel van ondernemers. Hoe vinden ze de tijd om externe ontwikkelingen bij te houden? Hoe benutten ze de talenten van hun medewerkers, de beschikbare middelen en technologieën optimaal om vernieuwing te realiseren? Op welke manier kunnen ze hun bedrijf organiseren om ruimte te creëren voor leren en innoveren, terwijl ze ook zorgen voor een succesvolle implementatie of commercialisering van innovaties? Mira gaat samenwerken met regionale bedrijven die hun innovatie vermogen willen versterken. Ze wil bijdragen door zowel nieuwe als bestaande kennis en instrumenten te ontsluiten, onderzoeks- en onderwijsprogramma’s en -projecten te initiëren en samen te werken met andere partijen binnen het ecosysteem in Noord-Nederland. Op deze manier beoogt ze niet alleen de innovatiekracht van bedrijven, maar ook die van de regio als geheel te versterken.  

Het lectoraat Regionaal Innovatie Vermogen maakt deel uit het Marjan van Os Center of Expertise Ondernemen van de Hanze.

Meld je hier aan!