PalcNet

  • Onderzoeksproject
PalcNet.png

Binnen het onderzoeksproject PalcNet richten we ons op het verbeteren van de palliatieve zorg in China. Dit doen we door het onderwijs te ontwikkelen en professionals te trainen.

Het ontwikkelen van nieuw talent voor palliatieve zorg door het verbeteren van verpleegkundig onderwijs in China

Hoewel palliatieve zorg wordt erkend als een prioriteit voor de volksgezondheid, blijven ongelijkheden in de toegang en beschikbaarheid van palliatieve zorg bestaan. Wereldwijd leeft 76% van degenen die palliatieve zorg nodig hebben in lage- en middeninkomenslanden en sterft zonder basale palliatieve zorg. Dit project heeft als doel de palliatieve zorg in China te verbeteren door de competentieontwikkeling van Chinese docenten, zorgprofessionals en studenten, evenals het verbeteren van de toegankelijkheid en bewustzijn van palliatieve zorg in China. Daarbij ligt de nadruk op de prioriteit en mogelijkheden van digitale transformatie.

Lees hier al onze publicaties

In januari zijn twintig Chinese verpleegkunde-docenten op bezoek geweest bij de Hanze om meer te leren over palliatieve zorg. Wil je meer weten over dit bezoek? Lees het hele artikel via onderstaande knop.

Terugblik bijeenkomst PalcNet Hanze 

Inhoud onderzoek

Onze mensen