'De link met de praktijk en de focus op ondernemerschap en innovatie spraken mij aan'

  • Alumnus aan het woord
Profielfoto Martijn Bouma, deeltijdstudent MIBP

Martijn Bouma is Senior Private Banker bij ABN AMRO MeesPierson en startte in september 2023 met de deeltijdmaster Interdisciplinary Business Professional. 'Vanuit de theorie en colleges heb ik een beter begrip gekregen van interdisciplinariteit en handvatten gekregen om de integrale manier van denken toe te passen binnen mijn eigen organisatie.'

'Na het afronden van mijn HBO studie ben ik direct gestart bij een grootbank. Bij deze organisatie heb ik mij door de jaren heen kunnen ontwikkelen als professional. In mijn huidige functie beheer ik een portefeuille met vermogende relaties en coach en geef ik sturing aan een team van professionals.

Een grootbank heeft te maken met een continu veranderend speelveld. Dit betekent dat er steeds gestreefd wordt naar een verbetering van het productaanbod en dienstverlening. Digitale innovatie en digitale transformatie zijn dan ook niet meer weg te denken. Ik heb gemerkt dat deze transitie mijn persoonlijke interesse heeft gewekt. Vanuit nut en noodzaak wil ik hier dan ook meer over te weten komen en zie ik dit als een waardevolle toevoeging aan mijn ietwat “klassieke” bank CV.  Na het afronden van mijn HBO studie heb ik even getwijfeld over een vervolgmaster, maar ik zag hier destijds niet voldoende het voordeel van in. Toen ik de brochure van deze masteropleiding vorig jaar zomer voorbij zag komen, hoefde ik niet lang na te denken en heb ik mij ingeschreven. De link met de praktijk en de focus op ondernemerschap en innovatie spraken mij aan.

Inmiddels ben ik nu circa 8 maanden onderweg en kan ik niets anders zeggen dan dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik in het begin moest wennen. Na al die jaren is het enerzijds weer in het studieritme komen en anderzijds heb ik moeten wennen aan de academische manier van argumenteren en het academisch schrijven. Onze klas bestaat grotendeels uit studenten met reeds enige jaren werkervaring. Dit maakt dat eenieder vanuit zijn/haar professionele achtergrond zijn bijdrage levert. Leuk om van elkaar te leren en goed voor je netwerk.

De docenten zijn scherp en academisch goed onderlegd. Ik vind het bewonderingswaardig hoe ze in korte tijd je van constructieve feedback kunnen voorzien en een scherpe dialoog met je kunnen voeren. Deze opleiding helpt mij vooral bij het verkennen van het domein “Innovation en Technology” binnen mijn organisatie en vanuit de onderzoeksopdracht heb ik reeds met verschillende stakeholders binnen mijn organisatie gesproken en hiermee mijn interne netwerk kunnen verbreden. De uiteindelijke kers op de taart is toch wel je masterdiploma.'