Conflict­management

  • Minor
9318-8448.jpg

Conflictmanagement

Niveau
Minor
Taal
Nederlands
Credits
30 ECTS
Startmaanden
Start: februari, september
Locaties
Groningen
  • Recht en Bestuur
  • Gedrag en Maatschappij
  • Taal en Communicatie

Conflicten komen dagelijkse voor, zowel in privésfeer als in de werkomgeving. Leren omgaan met 'ruzie' kan daarbij heel handig zijn. In deze minor leer je met verschillende brillen naar een conflict te kijken, bijvoorbeeld als jurist, psycholoog of verandermanager.

Over deze minor

De minor Conflictmanagement is een minor van het Instituut voor Rechtenstudies, toegankelijk voor alle studenten van de Hanzehogeschool en andere hogescholen in Nederland. In deze minor leer je hoe je partijen kan begeleiden in conflictsituaties – kennis die iedereen van pas komt. In een zorgvuldig uitgekiende mix van theorie en praktijk word je in korte tijd opgeleid tot conflictmanager. Je leert conflicten te analyseren, we kijken naar de psychologische aspecten van een conflict en je wordt opgeleid tot een breed georiënteerde junior mediator.

Samen met studenten van verschillende opleidingen maak je kennis met onder meer arbeidsconflicten en conflicten tussen burger en overheid. En ja, ondertussen komen er natuurlijk ook sappige familieconflicten voorbij. Je oefent je vaardigheden in allerlei spel- en trainingsvormen met medestudenten én professionele acteurs! We besteden niet alleen veel aandacht aan theorie en vaardigheden, maar ook aan je professionele ontwikkeling tot allround conflictmanager.

Doel van deze minor is om je te ontwikkelen tot een professioneel handelende conflictmanager. Dat betekent dat je inzicht hebt in conflicten en de link kunt leggen tussen conflictmanagement en je toekomstige werkveld. Daarnaast ben je in staat te beoordelen welke vorm van conflictmanagement bij een bepaald conflict past en heb je inzicht in psychologische aspecten van conflicten. Dat laatste gaat gepaard met inzicht in het eigen conflictgedrag. Ook ben je in staat als bemiddelaar/mediator op te treden bij twee of meerdere partijen. Aan het eind van de minor heb je daarvoor de benodigde kennis en vaardigheden.

In onderstaande tabel vind je meer informatie over de inhoud van de minor.
Vakken ECTS Credits Osiris code
Conflictleer A 5 SIRE6CFLA
Conflictvaardigheden A 5 SIRE6CFVA
Persoonlijke ontwikkeling A 5 SIRE6CPOA
Conflictleer B 5 SIRE6CFLB
Conflictvaardigheden B 5 SIRE6CFVB
Persoonlijke ontwikkeling B 5 SIRE6CPOB
Bovenstaande vakken zijn verdeeld over twee blokken.

Voor je kunt beginnen

De minor Conflictmanagement is te volgen voor alle studenten van de Hanzehogeschool en studenten van andere hogescholen in Nederland. Aanbevolen wordt om te beschikken over basisvaardigheden communicatie, enige ervaring met onderhandelen en andere gesprekssituaties.

Een plek bij deze minor wordt toegekend op basis van loting. Voor het inschrijven gelden deadlines.

Aanmelden en inschrijven

Ben je student van de Hanzehogeschool en wil je je inschrijven voor de minor Conflictmanagement? Dit kan via Osiris. De minor Conflictmanagement wordt toegekend op basis van loting. Kijk voor verdere informatie op Mijnhanze.nl onder 'Weten & Regelen'.

Studeer je bij een andere hogeschool en wil je je inschrijven voor de minor Conflictmanagement? Meld je dan aan voor de minor via de website Kies Op Maat

Veelgestelde vragen

Contact

Interessegebieden

  • Economie en Management
  • Gedrag en Maatschappij
  • Recht en Bestuur
  • Taal en Communicatie
Meld je aan voor deze minor