‘Wat ik bij de minor Conflict­management heb geleerd, gebruik ik dagelijks in de praktijk’

  • Student aan het woord
2-Dorien van der Gugten.png

Dorien koos tijdens haar studie Vastgoedkunde voor de minor Conflictmanagement, omdat ze graag meer wilde leren over de combinatie recht en psychologie.

‘Tijdens mijn opleiding Vastgoedkunde aan de Hanze, vond ik de vakken over recht altijd al het meest interessante onderdeel. Tegelijkertijd zocht ik juist ook meer het mensgerichte. De minor Conflictmanagement combineert recht en psychologie, en was voor mij toen eigenlijk de perfecte minor.

Blijven hangen
Ik heb zoveel geleerd tijdens de minor. De lesstof is echt blijven hangen, terwijl ik normaal gesproken na een tentamen veel stof weer vergeet. De inzichten en vaardigheden die ik heb opgedaan helpen me nog steeds, zowel in mijn persoonlijke als professionele leven. Nog dagelijks maak ik gebruik van wat ik tijdens de minor geleerd heb.

Tijdens de minor leer je vooral hoe je kan bemiddelen bij conflicten. Dit is niet mogelijk als je je niet goed bewust bent van jouw eigen sterke en zwakke kanten. Dus naast veel zelfkennis, heb ik geleerd om effectief met conflicten om te gaan en de situatie van verschillende kanten te bekijken. De minor heeft me inzichten gegeven in mijn eigen gedragingen en reacties, en ik heb vaardigheden ontwikkeld om conflicten te analyseren, herkennen, begeleiden en op te lossen!

Aanrader
Twijfel je nog over de minor? Niet doen! Ik raad de minor altijd aan mijn vrienden aan. Alles wat je leert is interessante kennis die je altijd kunt toepassen in het dagelijkse leven. Of je nu zelf in een conflict zit, te maken hebt met conflicten op de werkvloer of conflicten in je nabije omgeving, je leert veel over jezelf en hoe je effectief kunt handelen. Deze kennis en vaardigheden zijn nuttig voor elke studie en carrière. De minor draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling en maakt je beter voorbereid op het omgaan met complexe situaties.’