'Ik koos voor deze minor omdat ik graag beter wilde leren omgaan met conflicten'

  • Student aan het woord
Daan-Conflictmanagement-x.jpg

Daan studeert Facility Management aan de Hanze en koos in zijn derde jaar voor de minor Conflictmanagement, omdat hij graag beter met lastige situaties wilde leren omgaan.

‘Ik merkte aan mezelf dat ik het niet altijd even makkelijk vond om een houding aan te nemen tijdens een conflict. Bijvoorbeeld een lastige situatie waarin ik zelf zat, maar ook wanneer een conflict tussen anderen zich voordeed in mijn omgeving. Ik koos voor de minor Conflictmanagement, omdat ik graag meer wilde leren over het omgaan met conflicten. Ik wilde er graag meer over te weten komen, want een conflict kun je van verschillende kanten bekijken. Later in je werkzame leven zul je misschien ook met conflicten te maken krijgen, zeker in een leidinggevende functie. In de minor Conflictmanagement heb ik verschillende methodes geleerd om een conflict op een goede manier op te lossen.

Het leuke aan de minor is dat je heel erg praktijkgericht bezig bent, bijvoorbeeld door wekelijkse trainingsmomenten en interactieve lessen. Eigenlijk vloog de tijd voorbij! Ook wordt er veel van je eigen creativiteit gevraagd, omdat je elke week een presentatie geeft over een deel van de lesstof. Het leukste onderdeel vond ik de assessments met professionele acteurs. Je krijgt dan het gevoel in een echt conflict te zitten, met hele realistische scenario's die je later ook in je werk kan tegenkomen.

Mocht je nog twijfelen, dan raad ik de minor Conflictmanagement zeker aan. Het is een leerzame, praktijkgerichte minor waar je veel over je eigen krachten en kwaliteiten leert. Het is daarnaast een minor die zeer toegankelijk is voor (bijna) alle opleidingen, omdat je er vaardigheden en kennis opdoet die nuttig zijn voor iedereen. Ongeacht welke studierichting je volgt. Kortom, zeker doen!’