"Ik speel een sleutelrol in het verbinden van statushouders met een werkgever"

  • Alumnus aan het woord
foto van oud studente

Melinda Keur heeft als vierdejaars Social Work student gekozen voor de minor Werkcoach bij de Hanzehogeschool Groningen.

"Na ervaring te hebben opgedaan in de verslavingszorg, psychiatrie en het AZC heb ik gekozen voor deze minor om een wat breder beeld te krijgen van de verschillende werkplekken en doelgroepen. Tijdens dit half jaar heb ik kennis gemaakt met de verschillende socialezekerheidswetten en heb ik een jonge man binnen de Gemeente Groningen mogen begeleiden richting de arbeidsmarkt.

Aansluitend leerde ik veel over de trends op de arbeidsmarkt waardoor ik handvatten heb ontwikkeld op gebied van het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en hierbij te zorgen voor een duurzame uitstroom. Dit vind ik een leuke uitdaging waarbij ik mijn hulpverleningskant goed kan gebruiken, want voordat iemand kan uitstromen naar werk moet ik alle andere leefgebieden goed in kaart proberen te brengen en te kijken waar de burger nog begeleiding nodig heeft (financiën, gezondheid, sociale contact etc.). En daarom ben ik na mijn opleiding gaan solliciteren voor de functie werkcoach.

Inmiddels ben ik ruim 1 jaar met plezier aan het werk als werkcoach nieuwkomers en consulent inburgering bij de Gemeente Midden-Groningen. Hierbij begeleid ik statushouders bij hun inburgering en bij het vinden van passend werk. Hierbij speel ik een sleutelrol in het verbinden van burgers met een werkgever. Wat een grote uitdaging is voor mensen die de Nederlandse taal vaak niet goed genoeg spreken. Daarnaast gebruik ik mijn hulpverleningsachtergrond zodat mensen, waar nodig, snel en direct de juiste hulp krijgen."