Stage/Afstuderen

Biologische en Medische Research 2024 4.jpg

Tijdens het vierde jaar van de opleiding ga je stagelopen en afstuderen en werk je aan opdrachten van een universiteit, onderzoeksinstituut of een bedrijf. Onder bepaalde voorwaarden kun je ook eendoorstroomprogramma Medical Pharmaceutical Sciences of Biomedical Sciences volgen.

Stage

De stage is een praktijkleerperiode, waarbij je aan de slag gaat in een bedrijf of instelling van jouw keuze. Je voert onderzoek uit onder begeleiding van deskundigen, en leert hoe je je opgedane kennis kan toepassen in de praktijk. De resultaten van het onderzoek schrijf je op in een wetenschappelijk geschreven stageverslag en je maakt ook een poster die presenteert. Je gaat zelf op zoek naar een stageplaats, maar uiteraard begeleidt de opleiding je intensief bij het zoeken. Uiteindelijk heb je veel vrijheid in de keuze van je stage en leer je technieken die je ook daadwerkelijk leuk en interessant vindt.

Afstuderen

Tijdens de afstudeerperiode voer je zelfstandig een onderzoek uit onder begeleiding van deskundigen. Waar je bij je stage nog iets meer richt op het leren van technieken, gaat het er bij het afstuderen vooral om dat je zelfstandig onderzoek uitvoert. Je combineert de resultaten van verschillende technieken tot nieuwe biologische inzichten, en je presenteert de resultaten in een wetenschappelijk geschreven afstudeerverslag en in een presentatie. Je krijgt veel vrijheid in het kiezen van je afstudeerplaats, dus je mag iets kiezen wat jou interesseert, maar we begeleiden je natuurlijk in het zoeken naar de juiste afstudeerplek.