'Dit zijn de soort projecten die mij echt motiveren om het beste uit mijzelf te halen'

  • Onderwijsproject
Myrthe Courtz
Efteling

Mijn naam is Myrthe Courtz, ik ben 19 jaar oud en op het moment tweedejaarsstudent bij de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD). Een groot deel van CMD is het werken in projecten.

Voor een vak in het eerste jaar dat Project Design Cycle heette kregen we de opdracht om een probleem dat een bepaald bedrijf had op te lossen door middel van een zelf bedacht project. Dit project was in groepsverband, ik werkte hier met 4 andere mensen.Het originele probleem dat ik met mijn groep had uitgekozen kwam vanuit de Efteling. Het park zocht een tool die de ervaring van het park zou vergroten.

Ik heb gewerkt aan een prototype van een app die origineel ‘Efaring’ heette, maar uiteindelijk de naam ‘Amusion’ (amusement park fusion) kreeg. Deze app is een plek waar de Efteling, maar dus ook andere pretparken (vandaar Amusement park fusion), hun parkervaring konden vergroten. De hoofdfunctie van de app is een puntensysteem. Je maakt dan een account aan met een karakter van bijvoorbeeld de Efteling, of een foto van jezelf. Door in verschillende attracties te gaan kun je punten verdienen die later uit te geven zijn in de vorm van korting in het park, korting op kaartjes voor een volgend bezoek of outfits en accessoires voor jouw karakter of foto. Hoe korter de wachtrij was, hoe meer punten je kon verdienen. Zo worden grote massa’s mensen verdeeld over rijen en is het over het algemeen wat minder lang wachten. Maar hiernaast waren er nog veel meer functies: je had bijvoorbeeld een leaderboard voor elke attractie. Zo kon je zien wie er het meeste in bepaalde attracties waren geweest per dag, zichtbaar in de app en voor de attractie zelf. Je kan ook vrienden maken in de app en daar mee chatten. Er is een foto galerij waarin foto tips gegeven worden die je kan nadoen en nog veel meer.

Als groep hebben we hier een erg positief resultaat gekregen van de docenten, wat natuurlijk ontzettend leuk is als je er veel moeite in steekt. Maar het leuke voor mij aan dit project was dat ik het onderwerp en het product zo leuk vond dat er aan werken niet meer voelde als school. Ik kreeg zo veel motivatie waardoor het project maken veel makkelijker werd. Ik heb veel geleerd in dit project. Door docenten wordt je goed begeleid met theorielessen, maar ook met praktische hulp. Je krijgt vaak feedback over het product en waar je naartoe gaat, hulp bij plannen en het neerzetten van een eindproduct om ons echt voor te bereiden op het echte werkleven. Ik ben daarnaast ook iemand die eigenlijk liever individueel werkt, dus het werken met andere mensen is ook erg leerzaam. Natuurlijk leer ik ook praktische dingen, zoals design, het werken met apps en het werken met huisstijlen en kleuren. Wat je leert kan je dus ook meteen zien in jouw eindproduct.

Dit zijn de soort projecten die mij echt motiveren om het beste uit mijzelf te halen en wat ik uiteindelijk heb kunnen neerzetten met mijn groep is iets waar ik oprecht trots op ben. Uiteindelijk gaat het dan niet om mijn cijfer maar om wat ik heb kunnen neerzetten en of ik daar blij mee ben. Dat is voor mij het mooiste aan deze opleiding.

Interessegebieden

  • Taal en Communicatie
  • Techniek