Vooropleiding Docent Muziek

Docent Muziek (13).jpg

De Vooropleiding is gericht op het toelatingsexamen tot het eerste studiejaar (propedeuse) van de hbo bacheloropleiding. Je kunt worden toegelaten tot de Vooropleiding als de toelatingscommissie daartoe besluit tijdens het toelatingsexamen. Toelating is mogelijk vanaf het laatste jaar van het voortgezet onderwijs. Maar ook daarna, wanneer jouw niveau nog niet voldoende is voor het eerste jaar van de bacheloropleiding. Het moet wel binnen jouw mogelijkheden liggen om het vereiste niveau binnen een jaar te bereiken.

​De Vooropleiding voor de opleiding Docent Muziek bestaat uit een basispakket van onderstaande activiteiten:

  • Wekelijkse Artistiek Profiel lessen
  • theorieles en solfège

Daarnaast zijn er ook aanvullende activiteiten mogelijk, afhankelijk van je beschikbaarheid. Zo kan je bepaalde vakken van het eerste jaar van de bacheloropleiding bijwonen zoals het practicum van Methodiek Didactiek, meezingen in de koren en deelnemen aan de bijbehorende projecten/producties van diverse studiejaren en wanneer de groepsgrootte dat toelaat. De Vooropleiding biedt je mogelijkheden om je optimaal voor te bereiden op het toelatingsexamen.

Tarief Vooropleiding Docent Muziek 2023-2024: € 2.314

Aanmelden en toelatingsexamen

Wil je je aanmelden voor de Vooropleiding Docent Muziek dan doorloop je dezelfde procedure als voor de bacheloropleiding. Geef in je motivatiebrief aan dat je je aan wilt melden voor de Vooropleiding. Kijk voor de procedure en het toelatingsexamen bij de opleiding Docent Muziek. 

Aanmelden kan op twee manieren:

  1. Zit je nog na de zomer nog minimaal 1 jaar op de middelbare school? Dan meld je je aan via HanzeApply/Osiris.
  2. Zit je in je eindexamenjaar of heb je al eindexamen gedaan? Meld je dan aan via Studielink.