Studiekeuze­proces Elektrotechniek

Geconctreerd werken mediatheek 2023

Fijn dat je je hebt aangemeld voor de opleiding Elektrotechniek. We willen je graag uitnodigen voor deelname aan onze studiekeuzecheck.

De studiekeuzecheck

Deze check is waardevol om te kijken of de verwachtingen die jij hebt van onze opleiding, ook overeenkomen met de praktijk. Misschien heb je al veel gelezen op internet, ken je mensen die Elektrotechniek studeren, heb je een open dag bezocht of zelfs al een meeloopdag. Je kunt deze check het beste zien als het slotstuk van jouw studiekeuzeproces om je keus definitief te maken. Is je voorbereiding beperkt? Dan is het belangrijk om gebruik te maken van de studiekeuzecheck. Een goede voorbereiding geeft je de beste kans op een succesvolle start van je studie en bovendien de mogelijkheid om alvast een aantal van je toekomstige medestudenten te leren kennen.

Wat houdt de studiekeuzecheck in?

  1. Het beantwoorden van de vragen in dit programma.
  2. Motivatie (in zelfgekozen vorm) aanleveren.
  3. Een kennismakingsgesprek met een mentor en een deel van je (toekomstige) klasgenoten.
  4. Een individueel gesprek met een mentor.

Motivatie

Kiezen is lastig. Elektrotechniek is een 'brede' opleiding, een basis voor een grote verscheidenheid aan beroepen. Veel studenten die uitvallen in het eerste jaar geven aan dat de opleiding 'toch niet bij hen past'. Wij willen dat je goed nadenkt over jouw keuze. Daarom vragen we je om een motivatie te schrijven. Dit kan een brief zijn, maar je mag ook een powerpoint of een filmpje maken of zelf iets bedenken. Het gaat erom dat je kunt uitleggen waar je trots op bent en waarom je voor Elektrotechniek hebt gekozen. Je laat ook weten wat jouw verwachtingen zijn van de opleiding en waarom jij denkt dat de opleiding bij jou past. Je kunt iets vertellen over de vakken of projecten die je aanspreken of eerder gedaan hebt of over het soort werk waar je aan denkt als je straks de opleiding hebt afgerond. Dit document upload je in het digitale informatieformulier van de opleiding. In het gesprek met de mentor tijdens de studiekeuzecheck bespreken we dit samen.

Waar is de studiekeuzemiddag?

Je ontvangt nog een mail een paar dagen voor de door jouw aangegeven datum. Als de SKC op de Hanzehogeschool kan plaatsvinden meld je je een half uur voor de aanvangstijd bij de balie van Zernikeplein 11 in Groningen (Van Doorenveste). Je kunt een voorkeursdatum aangeven voor de studiekeuzecheck in de vragen die nog volgen in dit programma. In de week voorafgaand aan het gesprek ontvang je per mail meer informatie. Het individuele gesprek zal plaats vinden aansluitend aan het kennismakingsgesprek.

Studiekeuzeadvies

Op basis van de vragenlijst en deelname aan de studiekeuzemiddag ontvang je twee weken nadien een studiekeuze-advies. Dit advies is niet bindend, maar het geeft een indicatie of de opleiding bij je past en geeft je de mogelijkheid om alvast kennis te maken met toekomstige medestudenten. Als je goed voorbereid aan je studie begint blijkt de kans op studiesucces veel groter te zijn. Daarom willen we graag dat je deelneemt aan het SKC-traject. Op deze manier weet je wat je volgend jaar zult gaan doen en of dat ook daadwerkelijk is wat je van deze opleiding verwacht.

Mocht je nog vragen hebben over de studiekeuzecheck, neem dan contact op met Betty Harrijvan of Charissa van der Voorn, [email protected] / 050-595 7992

We hopen dat deelname aan de studiekeuzecheck je studiekeuze bevestigt.