Jij ontwikkelt het brein van de techniek
- Bachelor
- Voltijd
Jij ontwikkelt het brein van de techniek
Ontwikkel jij de nieuwste en meest efficiënte elektrische auto die dé oplossing is voor duurzame mobiliteit? Maak jij de energietransitie mogelijk met jouw slimme oplossingen om systemen met elkaar te laten communiceren? Of zorgt jouw innovatie voor een revolutie in de gezondheidszorg? Met de major Elektronica van de opleiding Elektrotechniek houd jij je bezig met de kern van alle moderne technologische innovaties die de wereld een beetje mooier, beter en slimmer maakt. Dit is wat je bij ons vindt:
✔ Samen met het bedrijfsleven ✔ Kleine, hechte groepjes ✔ Goede baankansen
Binnen de opleiding Elektrotechniek heb je veel keuze. Na het gezamenlijke eerste jaar kies je voor de richting (major) die past bij jouw interesses en wat je wilt doen. Naast Elektronica kun je ook kiezen voor Sensortechnologie en Mechatronica. Dus of je nu aan de slag wilt met de volle breedte van elektronica, sensoren of bewegende systemen – je vindt de opleiding bij de Hanze!
Uniek aan ons onderwijs is dat je tijdens je studie met het werkveld, onderzoekers en andere studenten samenwerkt aan projecten. Zo werk je aan echte opdrachten en draag je bij aan concrete oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken.
De major Elektronica is één van de drie richtingen van de opleiding Elektrotechniek. Tijdens je opleiding ontwikkel je kennis en kunde over alles op het gebied van Elektrotechniek. Zo ga je bezig met robotica, programmeren, regeltechniek en datacommunicatie. Je gaat direct aan de slag met opdrachten van èchte opdrachtgevers uit het werkveld en hebt veel ruimte om zelf jouw eigen studie in te richten.
Je kunt de opleiding Elektrotechniek ook volgen in deeltijd. Informatie hierover vind je op HanzePro.nl, waar je al onze (deeltijd) opleidingen, cursussen en trainingen voor (werkende) professionals vindt.
Benieuwd naar de mening van studenten over deze opleiding? En hoe deze opleiding scoort in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen? Bekijk de feiten en cijfers op Studiekeuze123.nl
Studiekeuze123 verzamelt feiten en cijfers over alle majors van deze opleiding. De getoonde feiten en cijfers vormen dus een totaalbeeld van deze major.
Je maakt kennis met de veelzijdige, boeiende en brede wereld van Elektrotechniek. Dat doe je met alle eerstejaars studenten van Elektrotechniek. Je zet de eerste stappen in het ontwerpen en ontwikkelen van elektrotechnische producten. Je krijgt onderdelen als Wiskunde, Programmeren, Analoge en Digitale Techniek. Daarnaast doe je verschillende practica. In projectopdrachten ga je samen met je medestudenten bezig met een interessante uitdaging, waarin jij het geleerde direct in de praktijk brengt. Je leert bijvoorbeeld een stressmeter of een miniatuurenergiesysteem ontwerpen en bouwen.
Kom jij er in jaar 1 achter dat je toch liever een andere richting van Elektrotechniek (Sensortechnologie of Mechatronica) volgt? Of dat je liever de opleiding in het Engels wilt volgen? Geen probleem! Je kunt gewoon switchen.
In jaar twee verdiep je je in de richting die jij hebt gekozen. Kies je Elektronica? Dan ga je bezig met onderwerpen zoals vermogenselektronica, regeltechniek en ga je verder met programmeren. Daarnaast krijg je de standaard vakken, zoals regeltechniek, robotica en datacommunicatie. Je gaat bezig in de werkplaatsen met practica en past alle opgedane kennis en vaardigheden toe in verschillende projecten vanuit het werkveld.
In jaar drie verdiep je je kennis verder met een minor en een stage. Je bepaalt zelf hoe jij de ruimte invult. Je kunt een minor volgen van de Hanzehogeschool, een andere hogeschool in Nederland en je kunt zelf snaar het buitenland! Tijdens de stage breng je je kennis en skills in de praktijk bij een (inter)nationaal bedrijf of organisatie. Je kiest zelf welk bedrijf dat is.
In jaar vier sluit je de opleiding af met een verdiepende minor, zoals Biomedical Engineering, Industrial Automation, Internet of Things of Flexible Energy Technology. Ook ga je een afstudeeropdracht uitvoeren bij een (inter)nationaal bedrijf of organisatie. Met die afstudeeropdracht laat je zien dat je de beginnend elektrotechnisch ingenieur bent waar het werkveld zo om zit te springen!
Na je bacheloropleiding Elektrotechniek kun je verder studeren voor de titel Master of Science door het volgen van een masteropleiding. Zo kun je ervoor kiezen om een doorstroommaster te volgen op de Hanzehogeschool, zoals onze Master Smart Systems Engineering. Ook kun je verder studeren aan een universiteit, bijvoorbeeld de Rijksuniversiteit Groningen.
Studenten van de opleiding Elektrotechniek die doorstuderen, kiezen vaak voor:
Na de bachelor Elektrotechniek krijg je de graad Bachelor of Science en kun je aan de slag bij bedrijven en (onderzoeks)instellingen. 89% van de afgestudeerden vinden binnen een jaar een eerste baan. Een groot deel van de alumni blijft werkzaam in de regio, een klein deel is werkzaam in het buitenland. Voorbeelden van functies zijn:
Direct toelaatbaar
Toelaatbaar met eisen t.a.v. 1 vak
Niet toelaatbaar