Werkplaats Elektrotechniek, Van Doorenveste

Engineering_elektrotechniek (4).jpg

Tijdens je colleges bedenk je projecten, die je vervolgens ook wil uitwerken en testen. Dit doe je in de verschillende werkplaatsen van Elektrotechniek. Zo leer je niet alleen in theorie hoe je iets moet maken, maar kun je het ook echt in de praktijk uitvoeren. De werkplaatsen zijn uitgerust met alles wat je nodig hebt voor je schoolprojecten. Wil je ook graag aan iets voor jezelf knutselen? Dan kun je terecht bij de Makerspace!

Werkplaatsen Elektrotechniek

De studie Elektrotechniek heeft werkplaatsen in de D-gang. Deze werkplaatsen zijn onder andere uitgerust met meet- en regelapparatuur, soldeerbouten en één 3D printer. Met deze apparatuur kun je bijvoorbeeld printplaten etsen. Zo heb je alles bij de hand om je bedachte product te maken.

In de werkplaatsen kun je ook de projecten van andere studenten bekijken. Er staat natuurlijk elke keer iets anders, maar een miniatuur lift of modelbruggen (die echt open- en dicht gaan) zijn niet ondenkbaar. Ook grotere projecten zijn gemaakt in deze werkplaatsen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zonnepaneel dat meebeweegt in de zon? Of kroppen sla die binnen verbouwd zijn? Door verschillende technieken te combineren en samen te werken is er veel mogelijk.

De werkplaatsen zijn tijdens werkdagen geopend van 9.00 – 17.00 uur.

Veiligheid voorop

Veiligheid is belangrijk in de werkplaatsen van Elektrotechniek. Om je te helpen en te ondersteunen zijn er in elke werkplaats altijd VCA-gecertificeerde instructeurs aanwezig. Daarnaast zijn in elke werkplaats persoonlijke beschermingsmiddelen verplicht en dus ook beschikbaar. Denk daarbij bijvoorbeeld aan veiligheidsbrillen, handschoenen en gehoorbescherming.

Je hebt de mogelijkheid om bij Hanzehogeschool zelf je VCA-certificaat te halen. VCA staat voor staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Door het behalen van dit certificaat toon je aan dat je basiskennis hebt van veilig en gezond werken. Bij veel technische bedrijven is zo’n certificaat verplicht, dus het kan handig zijn om hem nu alvast te halen. Bekijk ook de informatiepagina over het VCA-certificaat voor meer informatie.