Minoren

HANZE220232 Werktuigbouwkunde Algemeen-26.jpg

Onderdeel van jouw opleiding is dat je een minor kiest. Een minor is een halfjaar keuzeruimte waarin jij zelf bepaalt wat je wilt leren. Je kunt kiezen tussen een verdiepende of een verbredende minor, kunt een minor volgen vanuit het Instituut voor Engineering, de Hanzehogeschool, een andere hogeschool of je kiest ervoor om een minor in het buitenland te volgen. Kortom; keuze genoeg! Nog geen idee wat je wilt? Geen zorgen! Tijdens jouw opleiding leer je snel genoeg wat jij interessant vindt en je hebt straks alle tijd om iets te kiezen.

Minoren van het Instituut voor Engineering

Vanuit het Instituut voor Engineering bieden we een aantal verschillende verdiepende minoren aan die aansluiten op een opleiding in het Engineering-gebied. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor;

Minoren van de Hanzehogeschool

Liever wat meer verbreden? Dan kan een andere minor van de Hanzehogeschool een goede optie voor je zijn. Benieuwd welke minor je aan de Hanzehogeschool kunt volgen? Bekijk alle minoren.

Minoren van een andere hogeschool

Vind je het juist leuk om een halfjaar aan een andere hogeschool te studeren? Kijk dan op de website van Kies Op Maat en kom erachter welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Minoren in het buitenland

Wil je tijdens je vrijekeuzeruimte juist graag naar het buitenland? Kies er dan voor om bij één van onze partneruniversiteiten te studeren. Aan een buitenlandse universiteit krijg je de kans om nieuwe vakken te volgen, je talen te verbeteren (of een nieuwe taal te leren) en leer je nieuwe mensen kennen uit verschillende landen. Je kunt kiezen uit een groot aantal universiteiten in uiteenlopende landen en steden.