'In mijn werk kom ik vaak oud-studiegenoten tegen'

  • Alumnus aan het woord
Rogier Westera

Rogier Westera werkt bij InsingerGilissen, een private bank in Groningen. Tijdens het derde jaar van zijn opleiding Finance, Tax and Advice liep hij hier stage. En dat beviel zo goed van beide kanten dat hij is gebleven. Eerst werkte hij er twee dagen naast zijn opleiding en nu werkt hij er fulltime als Cliënt Advisor Assistent.

“In deze functie ben ik eigenlijk de rechterhand van de Client Advisor. Ik houd me bezig met het voorbereiden van klantgesprekken, acquisitie, commerciële activiteiten en het organiseren van evenementen. Ook maak ik beleggingsvoorstellen en ik beoordeel jaarrekeningen.”

Van scholier naar student

“Financiële markten en beleggen vond ik als scholier al erg interessant. Ik kocht mijn eerste aandelen toen ik 14 jaar was. Toen ik in 3 havo zat ben ik naar een open dag van de Hanzehogeschool geweest. Ik kreeg een goede indruk van het Instituut voor Business, Marketing en Finance. En ik was erg gemotiveerd om de havo af te ronden en te gaan studeren. Ik was 18 jaar toen ik begon met studeren. Ik heb niet alleen inhoudelijk veel geleerd, maar ik ben ook persoonlijk gegroeid: ik ben volwassen geworden. Het studeren, de studievereniging, op kamers wonen, nieuwe contacten. Het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben.”


Gelijk aan het werk

“Wat mij het meeste is bijgebleven van de opleiding zijn de praktijkopdrachten. Daar leerde ik samenwerken, presenteren en uitleggen waarom je iets doet. Daar heb ik nu op mijn werk veel profijt van. In het derde jaar ging ik stagelopen bij mijn huidige werkgever. De werkzaamheden tijdens mijn stage waren heel breed. Ik mocht bijvoorbeeld uitzoeken waar potentiële klanten zitten en ik organiseerde cliënt meetings en bijeenkomsten. Na mijn stage kreeg ik de kans om twee dagen in de week bij InsingerGilissen te gaan werken. Ik kon dit combineren met mijn studie. Het was druk, maar ik wist waarvoor ik het deed.”


Studiereis naar Londen

“Ik heb ook heel goede herinneringen aan een studiereis naar het financial district in Londen. Het was geweldig om op die manier te zien welke bedrijven er zijn en wat voor werk er is op financieel gebied. Doordat het een relatief kleine opleiding is kende ik bijna alle studenten van het instituut. Ik heb er goede vrienden aan overgehouden en ik kom ook in mijn werk veel oud-studiegenoten tegen.” 


Goede basis

“Als je affiniteit hebt met de financiële sector dan is de opleiding Finance, Tax and Advice een heel goede manier om verder te groeien in het werkveld. Bij InsingerGilissen zit ik goed op mijn plek. Ik wil uiteindelijk graag doorgroeien naar Client Advisor.”