Hoofdvakdocent Toegepaste Compositie, Songwriting, Productie

Ivo Witteveen studeerde in 1997 af aan de opleiding Muziektechnologie aan de HKU in Hilversum. Hij deed twee eindstudies: Productie en Toegepaste Compositie. Aansluitend haalde hij een Master in Sound & Music Technology.
Ivo werkt als toegepast componist en producer van muziek in een breed palet aan stijlen voor zeer diverse media: zijn werk is onder andere te horen in diverse (inter)nationale tv-commercials voor merken als Mercedes, Coca-Cola en Adidas maar ook in diverse musea en attractieparken. Zo schreef hij muziek voor museale VR-installaties over onder andere het werk van M.C. Escher en Piet Mondriaan en maakte met zijn compagnon alle muziek en geluid voor het innovatieve interactieve museum Corpus 'Reis door de mens'.

Hij is een van de founding partners van MOST, een bedrijf in Amsterdam dat muziek en sound design maakt voor diverse media. Zijn werk is onder andere onderscheiden met een Buma MiM Award voor Best Advertising Music, een ADCN Lamp voor Best Music & Sound Design en een internationale Music + Sound Award. Naast zijn activiteiten als componist en docent, schrijft hij regelmatig voor het muziektechnologietijdschrift Interface en is hij de helft van het songwritingduo Sterlatone.

Binnen de opleiding C&M kom je Ivo tegen als docent van de hoofdvakken Compositie en Sound Design voor Film en Media, Productie en Songwriting. Tevens is hij opleidingsco√∂rdinator en daarmee verantwoordelijk voor de inhoud van de studie. Werk van Ivo Witteveen kun je onder andere beluisteren op www.m-ost.nl