Hoofdvakdocent Compositie

Klaas Ten Holt studeerde compositie bij Daan Manneke aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en bij Theo Loevendie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij zijn studie voltooide.

Als componist scheef hij de opera's Where the cross is made en Tamerlan, de liedcycli Ballade van de Gasfitter en 'Quote… unquote', diverse concerten en kamermuziek.

Zijn werk werd onder andere uitgevoerd door sopraan Claron McFadden, violisten Joan Berkhemer en Daniel Hope, het Nieuw Ensemble, het Mondriaan Kwartet, Calefax, het Balletorkest, het Doelenensemble, het Radio Symfonieorkest en het Metropole Orkest en wordt uitgegeven door Donemus Publishing.

Als filmcomponist schreef hij onder andere de muziek voor de dramaserie Zwarte Sneeuw en de bioscoopfilm De Passievrucht.

Als schrijver/dichter debuteerde hij bij uitgeverij Podium met De complete weduwnaar. In februari 2018 verscheen zijn romandebuut Hotel Alfabet eveneens bij Podium.

Als gitarist speelde hij onder andere met rietkwintet Calefax, Junkie XL, The B-Movie Orchestra, The Dutch, The Tapes en in de indie-band Emma Peel. Daarnaast treedt hij op als gitarist/zanger.