Vooropleiding C&M

3.jpg

Algemene informatie

De Vooropleiding is gericht op het toelatingsexamen tot het eerste studiejaar (propedeuse) van de hbo bacheloropleiding. Je kunt worden toegelaten tot de Vooropleiding als de toelatingscommissie daartoe besluit tijdens het toelatingsexamen. Toelating is mogelijk vanaf het laatste jaar van het voortgezet onderwijs. Maar ook daarna, wanneer jouw niveau nog niet voldoende is voor het eerste jaar van de bacheloropleiding. Het moet wel binnen jouw mogelijkheden liggen om het vereiste niveau binnen een jaar te bereiken.

Wat ga je doen

​In deze studierichting komen een aantal vakgebieden bij elkaar, en daarmee de verschillende vaardigheden die daar bij horen. Je moet niet alleen denken aan componeren en arrangeren, maar ook aan het omgaan met audio workstations. De Vooropleiding Compositie & Muziekproductie geeft je de mogelijkheid om basisvaardigheden te ontwikkelen, vooral op het terrein van compositie en productie. Dat gebeurt onder andere door in projectvorm te werken aan speciaal voor dit programma ontworpen opdrachten, onder begeleiding van een hoofdvakdocent. Je schrijft bijvoorbeeld muziek bij een animatie, leert muziekproducties ontwerpen en songs schrijven. Verder maak je kennis met uiteenlopende muziekgenres. De docent besteedt daarbij extra aandacht aan die aspecten waarmee je nog niet zo veel ervaring hebt opgedaan. Daarnaast volg je theorievakken en ensemblezang, samen met cursisten van andere Vooropleidingen.
 

Samengevat bestaat de Vooropleiding voor Compositie & Muziekproductie uit:

  • hoofdvak
  • theorieles en solfège
  • ensemblezang

Tarief

Voor het schooljaar 2023-2024 is het tarief voor de Vooropleiding C&M €1.571,-

Aanmelden en toelatingsexamen

Kijk voor de procedure en alle informatie over het toelatingsexamen op de pagina van de bachelor C&M, de procedure voor de vooropleiding is dezelfde als die voor de bachelor. 

Aanmelden kan op twee manieren:
* Zit je nog na de zomer nog minimaal 1 jaar op de middelbare school? Dan meld je je aan via HanzeApply/Osiris.
* Zit je in je eindexamenjaar of heb je al eindexamen gedaan? Meld je dan aan via Studielink.

Ga naar de bachelor C&M