Songwriting

  • Vak
Songwriting.png

Als songwriter houd je je bezig met het schrijven van songs - die je eventueel zelf uitvoert of produceert, maar die ook door anderen kunnen worden uitgevoerd of geproduceerd. Het gaat in het hoofdvak songwriting dus voornamelijk om 'het liedje'.

Songwriting

In de eerste twee jaar zul je door middel van opdrachten veel te weten komen over hoe songs in elkaar kunnen zitten doordat we goed kijken naar de diverse songwritingtradities binnen de popmuziek. Daarbij kijken we bijvoorbeeld naar invloedrijke songwriters uit de jaren zestig (Beatles, Beach Boys) waarbij melodie en harmonie een grote rol spelen, de songwritingtraditie van het Great American Songbook, maar ook naar recentere stromingen waarbij ritme en klank een belangrijk rol spelen. 

In de bovenbouw zal de nadruk meer liggen op het ontwikkelen van een eigen persoonlijkheid als songwriter. Als je afstudeert in het hoofdvak songwriting, zul je je voor diverse uitvoerenden en in diverse stijlen songs kunnen schrijven en arrangeren en deze ook grotendeels kunnen produceren.

Interessegebieden

  • Cultuur en Kunst