Frank Brouns

  • Docent
Frank Brouns

Frank studeerde bij Peter Hoekmeijer aan het Utrechts Conservatorium. Hij nam deel aan internationale meestercursussen in onder andere Trossingen, Wenen,  Detmold en in Weimar.

Hij remplaceerde bij tal van orkesten in Nederland, België, en Duitsland,  en speelde onder dirigenten zoals Bernard Haitink, Kiryll Kondrashin, Valerie Gergiev,  Hartmut Haenchen, en Jevgeni Svetlanov. Bernhard Klee, Michael Jurowsky, en Hans Vonk. Daarnaast speelde hij in diverse kamermuziek ensembles in uiteenlopende bezettingen.

Van 1886 tot 1991 maakte hij deel uit van het Radio Filharmonisch Orkest  in Hilversum als 3e plaatsvervangend 1e hoornist. Daarnaast gaf hij les aan de muziekscholen van Amersfoort en Hilversum. Vanaf 1991 is hij als solo hoornist aan het Noord Nederlands Orkest  verbonden. Sinds 1995 is hij docent  aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Frank Brouns is actief als masterclass docent, kamermusicus, en solist, en trad op in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Polen, Schotland en Ierland. Hij soleerde in werken van ondermeer Wolfgang Amadeus Mozart, Richard Strauss, Benjamin Britten, Saverio Mercadante, Wouter Hutschenruyter, Johannes Bernardus Van Bree, Heinrich Hübler, en Lars-Erik Larsson.