Prins Claus Conservatorium.jpg

Prins Claus Conservatorium

Het Prins Claus Conservatorium is een van de 18 schools van de Hanzehogeschool Groningen. Wij zijn gevestigd aan de rand van de Groningse binnenstad in een eigen gebouw. Met circa 350 studenten met meer dan 30 nationaliteiten, ruim 100 docenten en 30 stafleden vormen wij een hechte leergemeenschap waar iedereen zich al heel snel thuisvoelt.

Bram met logotrui.JPG
 • Harp.JPG

  Les van een conservatoriumstudent

  Jaarlijks zoeken wij leerlingen voor de interne stage van onze studenten. Naast hun instrumentale hoofdvak leren zij ook om zelf les te geven aan beginnende, maar ook gevorderde leerlingen van alle leeftijden.

  Lees meer
 • harens-lyceum-Kerklaan.jpg

  Conservatorium en Havo/VWO

  Leerlingen die naast hun opleiding aan het Harens Lyceum ook onderwijs volgen in een van onze Jong Talentklassen of de vooropleiding kunnen gebruik maken van de DaMu-regeling (Dans en Muziek).

  Lees meer
 • cellist armband.jpg

  Studentenfonds

  Studenten kunnen een beroep doen op het Studentenfonds van de Stichting Vrienden van het Prins Claus Conservatorium. Het fonds bestaat uit een Instrumentenfonds, een Activiteitenfonds en het Prchal Stipendium.

  Lees meer

Agenda

Bekijk meer
Sla over
 • Impresariaat hero.png

  Muziek nodig voor een gelegenheid?

  ​Het Prins Claus Conservatorium heeft een eigen impresariaat. Musici uit Noord-Nederland spelen via het impresariaat op podia en bij andere gelegenheden in Noord-Nederland en Noord-Duitsland. Het impresariaat bemiddelt voor verschillende genres, van klassieke muziek tot jazz, pop- en wereldmuziek.

  Impresariaat
 • zangeres en gitarist

  Vrienden van het PCC

  De Stichting Vrienden van het Prins Claus Conservatorium verstrekt beurzen aan studenten die zelf hun opleiding niet (helemaal) kunnen bekostigen. Daarnaast ondersteunt de Stichting studenten financieel bij het volgen van externe masterclasses en concoursen of bij reparaties of aanschaf van instrumenten.

  Word ook Vriend