Studenten Docent Muziek op stage bij het NNO

Prins Claus Conservatorium

Kies je voor het Prins Claus Conservatorium, dan kies je voor een studie die je kansen biedt op het podium, in de studio, in de klas – en meer! De ontwikkelingen in de wereld vragen om muziekprofessionals die ook buiten de gebaande paden durven gaan. Je ontwikkelt je op het PCC tot musicus als maker in de samenleving: een ondernemende muziekprofessional die nieuwsgierig is naar de wereld om zich heen.

 • Harp.JPG

  Les van een conservatoriumstudent

  Jaarlijks zoeken wij leerlingen voor de interne stage van onze studenten. Naast hun instrumentale hoofdvak leren zij ook om zelf les te geven aan beginnende, maar ook gevorderde leerlingen van alle leeftijden.

  Lees meer
 • harens-lyceum-Kerklaan.jpg

  Conservatorium en Havo/VWO

  Leerlingen die naast hun opleiding aan het Harens Lyceum ook onderwijs volgen in een van onze Jong Talentklassen of de vooropleiding kunnen gebruik maken van de DaMu-regeling (Dans en Muziek).

  Lees meer
 • cellist armband.jpg

  Studentenfonds

  Studenten kunnen een beroep doen op het Studentenfonds van de Stichting Vrienden van het Prins Claus Conservatorium. Het fonds bestaat uit een Instrumentenfonds, een Activiteitenfonds en het Prchal Stipendium.

  Lees meer

Actueel

Sla over
 • Impresariaat hero.png

  Muziek nodig voor een gelegenheid?

  ​Het Prins Claus Conservatorium heeft een eigen impresariaat. Musici uit Noord-Nederland spelen via het impresariaat op podia en bij andere gelegenheden in Noord-Nederland en Noord-Duitsland. Het impresariaat bemiddelt voor verschillende genres, van klassieke muziek tot jazz, pop- en wereldmuziek.

  Impresariaat
 • zangeres en gitarist

  Vrienden van het PCC

  De Stichting Vrienden van het Prins Claus Conservatorium verstrekt beurzen aan studenten die zelf hun opleiding niet (helemaal) kunnen bekostigen. Daarnaast ondersteunt de Stichting studenten financieel bij het volgen van externe masterclasses en concoursen of bij reparaties of aanschaf van instrumenten.

  Word ook Vriend
 • Prins Claus Conservatorium open dag Feb 2023-0983.jpg

  Open Dag PCC

  Kom naar een van onze Open Dagen en kom alles te weten over studeren aan ons conservatorium, ontmoet docenten en studenten en proef de sfeer!

  Meer over de Open Dag