Uitslag regiofinalisten Prinses Christina Concours

  • Nieuws
Uitslag regiofinale Noord Prinses Christina Concours_Majankafotografie.jpg

Na een weekend vol klassieke muziek in het Prins Claus Conservatorium is de uitslag van het Prinses Christina Concours regio Noord bekend. Van de winnaars van het derde regioweekend van het Klassiek & Compositie Concours 2024 studeren er vijf aan het Prins Claus Conservatorium. Juryvoorzitter Micha Hamel: ‘Wat is het toch ongelooflijk belangrijk dat deze jongeren met zoveel toewijding werken aan hun muzikale ontwikkeling en daarbij zoveel mensen gelukkig maken’.

De regiofinalisten die zijn geselecteerd voor de Nationale Halve Finale zien we op 21 april terug. Zij zullen optreden in de Stadsgehoorzaal in Leiden. We feliciteren:

CATEGORIE 1 – 12 t/m 14 jaar

Quinten van Brummen, viool – Cat.1b - 1e prijs en tevens door naar de Nationale Halve Finale op 21 april in de Stadsgehoorzaal in Leiden.
Aurora Festival Prijs, Stichting JongLeer Prijs t.w.v. 250 euro, te besteden aan de artistieke ontwikkeling en de Gerard van der Weerd Prijs

CATEGORIE 2 – 15 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar)

Kateryna Pavlenko, piano – Cat. 2c - 1e prijs en tevens door naar de Nationale Halve Finale op 21 april in de Stadsgehoorzaal in Leiden.
Haydn Jeugd Strijkorkest Prijs

Olivier Kemler, zang – Cat. 2c - 1e prijs en tevens door naar de Nationale Halve Finale op 21 april in de Stadsgehoorzaal in Leiden.
Vrienden van het Noord Nederlands Orkest Prijs, De Harmonie Prijs

Jents Abma, hobo – Cat. 2c - 3e prijs
Vrienden van het Noord Nederlands Orkest Prijs

NB De uitslag in dit bericht geldt voor de regiofinalisten van het Klassiek Concours. De finalisten van het Compositie Concours worden na afloop van de zes regioconcoursen bekend gemaakt.

De Publieksprijzen gingen naar Olivier Kemler, zang – Cat. 2c en Quinten van Brummen, viool – Cat. 1b. Zij winnen beiden de Masterclass Prijs t.w.v. 250 euro.

Julian Kuipers, euphonium – Cat. 1b won een aanmoedigingsprijs. Hij wint twee toegangskaarten voor een concert naar keuze.

Alle finalisten ontvangen tevens de PCC Academy Prijs.

foto: MajankaFotografie

Interessegebieden

  • Cultuur en Kunst