Ik zie mezelf als muzikale ondernemer

  • Alumnus aan het woord
Danielle Cheney_zang.jpeg

Danielle Cheney is Amerikaanse en studeerde klassiek zang bij Hanneke de Wit en Paul Triepels. Zij won in 2019 de Award for Entrepreneurship, een prijs die wordt uitgereikt aan een student die aan het eind van de module Ondernemende Musicus het beste businessplan schrijft.

Er was veel ruimte om mijn eigen programma samen te stellen

Omdat het Prins Claus Conservatorium onderdeel is van de Hanzehogeschool Groningen heb je als student heel veel mogelijkheden om je studie te kleuren, binnen en buiten het conservatorium. Zo heb ik een Hanze Honours programma gevolgd en ik heb meegedaan aan de Entrepreneurship Bootcamp (een samenwerking tussen de Hanzehogeschool, Business Match Groningen en de Rabobank). 

Tijdens mijn studie begon ik mijn eigen bedrijf

Toen ik begon aan de bacheloropleiding wilde ik operazangeres worden, maar gedurende mijn opleiding veranderde dat. Tijdens mijn honourstraject begon ik een eigen bedrijf; Expose Express. Ik gebruik de methodes die ik heb geleerd tijdens mijn opleiding tot uitvoerend klassiek zangeres om niet-muzikale professionals te trainen in het geven van speeches. Iedere goede speech heeft een soort muzikaliteit waar je je vaak niet bewust van bent als je geen musicus bent. Ik help mijn opdrachtgevers om het beste in zichzelf naar boven te halen zodat ze zich optimaal kunnen presenteren. 

Fijne sfeer

Ik was pas 17 toen ik van New York naar Europa verhuisde. Voor mijn familie was het belangrijk dat ik naar een veilige en fijne stad zou gaan. Groningen leek een uitstekende keuze vanwege het culturele klimaat, het studentenleven en de mogelijkheden op het gebied van ondernemerschap. Ik koos voor het Prins Claus Conservatorium vanwege de goede klik met mijn hoofdvakdocent Hanneke de Wit en de fijne sfeer op school en in de stad. En bovendien kon ik mijn opleiding in het Engels volgen.

Nu ik klaar ben kijk ik met veel dankbaarheid terug. Ik heb mijn eigen route kunnen kiezen en ik heb ontzettend veel geleerd. Dat neem ik allemaal mee terug naar Amerika.