Internationale mogelijkheden

  • Algemeen
wereldbol

Word deel van onze bruisende internationale gemeenschap en maak een positief verschil in de wereld.

Sociale vraagstukken zoals migratie, mensenrechten en economische ongelijkheden kennen geen grenzen. In ons International Social Work programma krijg je de vaardigheden en het wereldwijde perspectief om deze uitdagingen aan te pakken, zowel internationaal als in Nederland.

Bij ons word je een veranderaar op wereldschaal. Ons programma volgt de definitie van maatschappelijk werk van de International Federation of Social Workers (IFSW) als een praktijkgericht beroep dat sociale verandering, cohesie, empowerment en bevrijding bevordert. De internationale definitie van maatschappelijk werk van de IFSW dient als leidend principe voor zowel studenten als professionals in ons vakgebied.

Omarm Wereldwijde Verbindingen

  • Ge├»ntegreerde Internationalisering: Ons curriculum verweeft internationale en interculturele kennis en vaardigheden in verschillende modules.
  • Wereldwijde Blootstelling: Ontdek de wereld via onze uitwisselingsprogramma's, beschikbaar voor alle SW-studenten (voltijd, deeltijd en AD). In 2024 boden we uitwisselingen aan naar onder andere Zuid-Afrika, Duitsland, Zwitserland en Kosovo.
  • Internationale Perspectieven: Krijg inzichten van internationale experts tijdens onze jaarlijkse "Guest Lecture Week" met thema's zoals "Grenzen Verleggen" in 2024.
  • Blended Intensive Programs: Werk samen met partneruniversiteiten in Blended Intensive Programs (BIP's) en International University Weeks.

Ontwikkel Culturele Gevoeligheid:

  • Module B Focus: In Module B van het voltijdprogramma leggen we de nadruk op culturele gevoeligheid, zodat je diversiteit kunt begrijpen en gezamenlijke interventies kunt ontwikkelen.
  • SDG Integratie: Leer hoe je de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) kunt herkennen en integreren in je werk.
  • Wereldwijde Stages: Doe praktische ervaring op via stages en minors in het buitenland. We moedigen een semester in het buitenland aan om je curriculum te verrijken.
  • Internationale Best Practices: Pas internationale best practices toe in je onderzoek, met aandacht voor betrouwbare en innovatieve methoden.

Internationale Minor: Human Rights Interdisciplinary

Neem gerust contact op met Sergei Oudman voor meer informatie via [email protected]