Portfolio, motivatie, cv

portfolio-coaching.jpeg

Portfolio

Je portfolio moet aangeleverd worden in PDF en moet werk bevatten! Alleen een link naar een website of video wordt niet geaccepteerd! Maximaal 50 MB. Mocht het bestand groter zijn dan 50MB, dan graag gecomprimeerd uploaden. Een online portfoliowebsite of Video's kunnen worden opgenomen met verplichte bijgevoegde screenshots of stills en een link naar de website of online videoservice, zoals Vimeo of YouTube.

Een portfolio is een brede en gevarieerde verzameling en weergave van je artistieke werk. Dit kunnen tekeningen, schetsen en schilderijen zijn, sculpturen, installaties, foto's of ontwerpen in verschillende stadia, of het nu gaat om grafische vormgeving, typografie, scenografie of ruimtelijk ontwerp. Je kunt je inspiratiebronnen toevoegen, materiaalexperimenten of registraties van een performance, video-, film- of audiowerken opnemen, ook geschriften, poëzie of muziek kunnen relevant zijn om te laten zien, of scans uit je schetsboek en foto's van een tentoonstelling die je hebt gemaakt. Alles wat je huidige vaardigheden en ideeën laat zien. En nog belangrijker, je persoonlijkheid en wat je interesseert.

We zijn niet alleen geïnteresseerd in de eindproducten en eindresultaten, maar net zo veel in hoe je daar bent gekomen, in het maakproces. De toelatingscommissie wil vooral weten wie je bent. Je portfolio kun je zien als een verhaal, jouw verhaal. Als richtlijn mag het werk niet ouder zijn dan vier jaar. Voor het portfolio zijn er geen beperkingen voor visuele vorm en inhoud.

Motivatiebrief

Doel van de motivatiebrief is dat je een beeld geeft van jezelf aan de toelatingscommissie. In je motivatiebrief beantwoord je onderstaande vragen: max. 50 woorden per antwoord. Maak je antwoorden persoonlijk, we willen je leren kennen, maar wees duidelijk en kort.

  1. Waarom wil je de bachelor Design studeren aan Academie Minerva?
  2. Wat maakt Minerva zo geschikt voor jou?
  3. Van wat voor soort design en beeldende kunst houd je?
  4. Hoe volg je het werk van ontwerpers en kunstenaars die je leuk vindt? (via insta/expo/tijdschriften/...?)
  5. Wat vind je vandaag de dag interessant of belangrijk aan de samenleving?
  6. Wat vind je belangrijk of interessant aan je leven tot nu toe?
  7. Is er nog iets dat u ons wilt vertellen?

CV

Jouw 'levensloop'. Een document dat je professionele achtergrond en je opleidingen beschrijft. Voeg informatie toe zoals werkervaring, prestaties en prijzen, beurzen die je hebt verdiend, je hobby's, handige vaardigheden etc.

Everything you want to know about the portfolio and admissions

portfolio-coaching.jpeg