Kunsttheorie

Docent kunst minerva

De driejarige combinatieroute DBKV Verkort en Master Kunsteducatie biedt een flexibele leerroute voor instromers met een afgeronde bachelor hbo-kunstvakopleiding. De opleiding geeft een bevoegdheid tot lesgeven in het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, delen van het hoger beroepsonderwijs en het buitenschoolse educatieve werkveld (musea, kunstcentra etc.).

Het studieprogramma van de verkorte opleiding Docent Beeldende Kunst en Vorming (DBKV) omvat onderwijsstages en projecten. Hierin ontwikkel je je pedagogisch-didactische en je beeldend-reflectieve vermogens. In het deel van de masteropleiding werk je aan interdisciplinaire opdrachten binnen de Master Kunsteducatie. Je gaat discipline overstijgend aan de slag om je kennis m.b.t. kunsttheorie, cultuurpedagogiek, leertheorie├źn en actuele kunsteducatieve praktijken te verdiepen, je visie op kunsteducatie te onderbouwen, je professionele ambitie te verhogen en je educatieve, innoverende en onderzoekende kwaliteiten te versterken.

Praktijkervaring

Vanaf het eerste jaar krijg je de kans om praktijkervaring op te doen met stages en projecten in het educatieve werkveld. Je volgt ieder jaar een stage: een onder- en bovenbouw stage in het voortgezet onderwijs en een afstudeerstage naar keuze. Zo doe je gedegen ervaringen op als docent en ontwerper van educatie. Deze stages worden tijdens de bijeenkomsten van de beroepswerkplaats voorbereid en er wordt gereflecteerd op je ervaringen.