‘Je gaat aan de slag met vraagstukken op het gebied van zorg, welzijn en veiligheid’

  • Student aan het woord
Amber
Amber Sijnstra

Amber koos voor de master Toegepast Recht omdat deze goed aansluit op haar bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening. Ook zocht ze een master die praktijkgericht is.

‘In het laatste jaar van mijn bachelorstudie heb ik mij georiënteerd op verschillende masters. Ik wilde namelijk graag doorstuderen: ik zocht verdieping op mijn studie en wilde mij meer specialiseren. Voordat ik van de master Toegepast Recht hoorde viel mij op dat veel masters op het sociale gebied zitten, en niet op het juridische. Juist de combinatie van het sociale en juridische trekt mij erg. Wat mij verder aansprak is dat je binnen de master leert hoe je als jurist een bijdrage kunt leveren aan complexe en actuele vraagstukken uit de maatschappij. Denk hierbij aan de energietransitie of complexe vraagstukken op het gebied van zorg, welzijn en veiligheid. Omdat ik later graag wil werken in een multidisciplinair team gaf dit voor mij de doorslag.

Tijdens de master doe je praktijkgericht onderzoek naar actuele problematiek, vaak direct voor een opdrachtgever. Ik doe de keuzemodule Zorg, Welzijn & Recht en krijg juridische theorielessen en opdrachten binnen dit thema. Je levert na het onderzoek beroepsproducten op die in de praktijk ingezet kunnen worden. Je schrijft dus geen opdracht die in een stoffig laatje belandt, maar gaat op zoek naar hoe jouw opdracht een bijdrage kan leveren aan het oplossen van een complex vraagstuk. Wat ik hierin fijn vind is dat je veel vrijheid hebt om opdrachten te kiezen en in de master te zorgen voor eigen inbreng. Daarnaast leer je in de master vaardigheden die in de bachelor minder aan bod komen, zoals vakoverstijgend denken en analyseren en multidisciplinair samenwerken. Nieuwe beroepsrollen komen aan bod, namelijk de verbindend regisseur die de juiste partijen om tafel brengt, de strategisch adviseur en de innovator. Dit zijn rollen die in het werkveld gevraagd worden en steeds relevanter zullen worden.

De toegevoegde waarde van het volgen van de master Toegepast Recht is voor mij dat er een goede aansluiting op mijn bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening is. Ook is de master erg praktijkgericht. Wat je leert heeft een directe koppeling met de praktijk. Er wordt aangesloten op de behoeften die het werkveld heeft.‘

In onderstaande video vertelt Amber nog meer over de master:

Studenten vertellen over de master Toegepast Recht

screenshot-ambersijnstra-mastervideo.PNG

Meer verhalen

Sla over