‘Je hebt veel direct contact met ondernemers en bedrijven’

  • Student aan het woord
Hanze Masters 2023-8297.jpg
Dirk

Dirk wilde na zijn bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening doorstuderen en meer de verdieping in het recht opzoeken en koos daarom voor de Master Toegepast Recht.

‘Ik heb bewust gekozen voor een master in het hbo, omdat deze masters meer praktijkgericht zijn. Uit ervaring weet ik dat ik het meeste leer wanneer ik met de kennis die ik heb opgedaan direct aan de slag ga binnen praktijkvraagstukken. Na de bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening zijn er weinig opties om verder te studeren. Toen de master Toegepast Recht begon leek mij dit de perfecte manier om door te studeren en nog meer de verdieping in het recht op te zoeken op een praktijkgerichte manier.

Binnen de master wordt er niet op de gebruikelijke manier lesgegeven. Hiermee bedoel ik dat er meer sprake is van een groep mensen die van elkaar leert dan de traditionele manier waarbij er een docent is die zijn verhaal doet en er alleen maar geluisterd wordt. Het is een stuk interactiever.

De vraagstukken die worden behandeld binnen de master spreken mij erg aan. Je voert opdrachten uit voor opdrachtgevers uit het werkveld, in mijn geval binnen de keuzemodule Ondernemerschap, Arbeid & Recht. Tijdens de master heb je veel contact met ondernemers en bedrijven. Dit zorgt voor extra connecties die later in je loopbaan nuttig kunnen zijn. Dit zie ik als iets zeer positiefs.

Afgelopen maanden heb ik gewerkt aan een advies voor een fictief bedrijf die een toeleverancier heeft in Polen. Nu er natuurlijk veel speelt in Polen omtrent mensenrechten en of dat wel voldoet aan de Europese normen werd een situatie geschetst waarbij Polen misschien de EU zou verlaten. De opdracht hield in dat ik overzichtelijk moest maken welke gevolgen dit heeft voor de bedrijfsvoering van het fictieve bedrijf, bijvoorbeeld arbeidsrechtelijk.’

In onderstaande video vertelt Dirk nog meer over de master:

Studenten vertellen over de master Toegepast Recht

screenshot-dirkstruik-mastervideo.PNG

Meer verhalen

Sla over