Awards & rankings

Hannie Schaft winnaar Maarten Krukkert 2022

De Hanzehogeschool Groningen streeft ernaar om alle medewerkers en studenten een omgeving te bieden waarin ieders talent, optimaal kan worden benut. Het inzetten van je talent voor de wereld om je heen, dat willen we als Hanze stimuleren.

Onderscheidingen

Studenten, professionals en medewerkers van de Hanze leveren bijzondere prestaties op het gebied van maatschappelijke en culturele betrokkenheid en innovatie. We zijn trots op hen en daarom zijn er een tweetal studentenprijzen in het leven geroepen; de Henk Pijlman Innovatieprijs en de Hannie Schaftprijs. In de even jaren wordt de Hannie Schaftprijs uitgereikt, in de oneven jaren de Henk Pijlman Innovatieprijs.

Lees meer over de Henk Pijlman Innovatieprijs

Lees meer over de Hannie Schaftprijs

Hanzepenning en Hanzeveer

Met de Hanzepenning en de Hanzeveer spreekt de Hanzehogeschool haar waardering uit voor een medewerker die met zijn of haar inzet, netwerk, activiteiten of prestaties een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Hanze, de regio en de samenleving.

Lees meer over de HanzeVeer

Lees meer over de HanzePenning

Walk of Fame 

De Walk of Fame is in ontwikkeling – hierover volgt binnenkort meer informatie.

Ranglijsten

Elk jaar brengen Keuzegids Hbo en Elsevier Beste studies ranglijsten uit voor topopleidingen, nummer 1-opleidingen en beste hogescholen. Ook worden jaarlijks de U-Multirank resultaten bekend gemaakt.

Op het gebied van ondernemerschap behaalde de Hanzehogeschool een mooi resultaat. Dit jaar staat de Hanzehogeschool Groningen - net als vorig jaar - wereldwijd in de top-25 en landelijk op de tweede plek in de subcategorie 'graduate companies', oftewel bedrijven opgericht door alumni. Dit blijkt uit de 2021 U-Multirank resultaten.

Keuzegids hbo

De Hanze is zevende van de 13 grote hogescholen als het gaat om bachelors (voltijd). De Hanze is derde van de 13 hogescholen als het gaat om associate degrees (voltijd, deeltijd en duaal). Daarnaast zijn er 15 Hanzeopleidingen die het predicaat ‘topopleiding’ hebben gekregen:

  • Associate Degrees: Human Resource Management, Management in de zorg, Pedagogisch Educatief Professional en Sociaal Werk in de Zorg.
  • Bachelors: Chemische Technologie, Dans – Amsterdam, Dans – Groningen, Docent Dans – Amsterdam, Docent Dans – Groningen, Docent Muziek, Management in de Zorg, Mondzorgkunde, Muziek, Verpleegkunde en Vormgeving.

Elsevier Beste Studies

Acht Hanzeopleidingen hebben een medaille:

  • Goud: Dans Groningen (bachelor)
  • Zilver: Docent Dans Amsterdam (bachelor), Docent Muziek (bachelor) en European Master in Renewable Energy (master)
  • Brons: Bio Informatica (bachelor), Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (bachelor), chemie (bachelor) en Dans Amsterdam (bachelor)

Hoger Onderwijsprijzen

Naast bovengenoemde resultaten, zijn er meer onderscheidingen waar wij trots op zijn. Docenten, onderzoekers en lectoren van de Hanzehogeschool ontvingen de afgelopen jaren diverse toonaangevende prijzen voor hun waardevolle bijdragen aan het onderwijs, praktijkonderzoek en aan de samenleving. Of zijn hiervoor genomineerd. Hieronder is een overzicht en toelichting te vinden.

Alle onderscheidingen en topopleidingen