Jenifer Yáñez Villahermosa, MA

Jenifer is pianiste, docente en promovenda bij het lectoraat Muziek in Context van de Hanzehogeschool Groningen en de Graduate School for the Humanities van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze behaalde haar master "New Audiences and Innovative Practices" aan het Prins Claus Conservatorium met een scriptie over de voordelen van improvisatietheater voor studenten klassieke muziek. Dit project legde de basis voor het werk dat ze sinds 2016 is blijven ontwikkelen. Met improvisatietheater als basis richt Jenifer haar praktijk als docent/onderzoeker op het ontwikkelen van modules voor het hoger onderwijs die de ontwikkeling van vaardigheden als podiumpresentatie, communicatie, expressiviteit en een positievere en veerkrachtigere mindset faciliteren.

JeniferYanezVillahermosa.jpeg

Sommige van deze modules worden momenteel geïmplementeerd op het Prins Claus Conservatorium en het Honours College van de Rijksuniversiteit Groningen. 

Daarnaast runt Jenifer het bedrijf Creatio Ex Improv en heeft ze nationale en internationale creatieve onderwijsprojecten geleid, waarbij ze werkte in Spanje, Nederland en China. In 2018 gaf ze een TEDx-talk over het belang van het omarmen van fouten om steeds in ontwikkeling te blijven. Ook kun je haar op het podium vinden als actrice en de vaste pianiste van de improvisatiekomediegroep Stranger Things Have Happened. 

Contact

Publicaties