Luuk Schröder, MFA

Luuk Schröder is beeldend kunstenaar, als docent verbonden aan de docent beeldende kunst- en autonome beeldende kunstopleiding van de Minerva Academie, en als onderzoeker/promovendus aan het lectoraat Image in Context.   

In zijn kunstpraktijk is Luuk geïnteresseerd in de uitwerking van media technologie en de daarbij horende infrastructuur op onze samenleving. Luuk ensceneert performatieve confrontaties tussen lichaam en media technologie en gebruikt daarbij selfie-sticks, diaprojectors, digitale camera’s, spiegels, smartphones en super8 film. Vaak worden deze performances gedeeld met anderen in de vorm van installaties. Recentelijk richt Luuk zich met zijn werk op de groeiende ecologische crisis, waarin media infrastructuur een grote en vaak onzichtbare rol speelt. 

Portretfoto van Luuk Schröder

In het verlengde van zijn artistieke praktijk werkt Luuk aan een gesitueerd promotieonderzoek. Hij is geïnteresseerd in hands-on ervaringen binnen e-waste recyclingcentra, en wat deze ervaringen ons kunnen vertellen over het gebruik van media technologie in onze samenleving. Binnen het lectoraat is Luuk actief in de onderzoekslijn Art&Technology, en richt zich op media-archeologie, ecologie en feministisch post-humanisme.  

Website: www.luukschroder.nl 

Contact

Publicaties