Maak gebruik van de gratis pendelbus

Student in bus op hoofdstation mei 2022.jpg

​Bezoek jij binnenkort onze Open Dag in Groningen? Maak dan gebruik van de gratis pendelbus!

Route van de pendelbussen

Vanaf 09.00 uur kun je iedere 10-15 minuten instappen op de volgende haltes. De pendelbussen rijden de hele dag rond tussen al deze locaties: vanaf P+R Reitdiep rijden de bussen weer door naar het Centraal Station. Je kunt dus bijvoorbeeld ook op de Zernike Campus instappen en bij het Wiebenga uitstappen.

 • Centraal Station Halte C

  De bus vertrekt vanaf halte C op het Centraal Station. Je herkent de halte aan de oranje Hanze-vlaggen.

 • Locaties Minerva Halte Emmaplein

  Stap hier uit voor de locaties: Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving (Zuiderdiep 158 en Praediniussingel 59) en Academie van Bouwkunst (Zuiderkuipen 19).

 • Locatie Wiebenga Halte Korreweg

  De halte zit ter hoogte van Winkelcentrum de Beren. Stap hier uit voor de locatie: Academie voor Gezondheidsstudies (Petrus Driessenstraat 3).

 • Locaties Zernike Campus Halte Zernikeplein

  Stap hier uit voor de locaties: Van OlstBorg, Van DoorenVeste, BrugsmaBorg, Willem Alexander Sportcentrum, Marie KamphuisBorg.

 • Locaties EnTranCe en IPO Halte Zernike Noord

  Adres: Zernikelaan 17

Kom je met het openbaar vervoer naar Groningen?

Trein
Op 9292.nl kun je de treintijden vinden. In Groningen reis je dan verder met onze gratis pendelbus.

Bus
Vanuit Assen, Drachten en Roden-Leek rijden Qliners. Verder kun je op 9292.nl reismogelijkheden vinden. In Groningen reis je dan verder met onze gratis pendelbus.

Kom je met de auto?  

Je kan op de Zernike Campus gratis parkeren op P2 t/m P6. De verkeersregelaars geven aanwijzingen en wijzen je naar de parkeerplaats waar nog ruimte is. Op de Zernike Campus is het aantal parkeerplaatsen beperkt, dus we raden aan te parkeren op een P+R terrein en vanaf daar met het openbaar vervoer verder te reizen. Let op: als je je auto op de openbare weg buiten de parkeerplaatsen parkeert, riskeer je een boete. Bekijk hier alle routebeschrijvingen en parkeertips.