Sunday Morning Classics - Kamerorkest olv Lonneke van Straalen

 • Evenement
Sunday Morning Classics.jpg
 • Datum
  • datum

 • Tijd
  • starttijd

  • eindtijd

 • Locatie

  SPOT | Oosterpoort

  locatie

​In de zevendelige serie Sunday Morning Classics spelen studenten van het Prins Claus Conservatorium in verschillende bezettingen samen met hun hoofdvakdocent.

Het kamerorkest van het Prins Claus Conservatorium bestaat uit getalenteerde jonge musici die hun passie voor muziek graag delen met hun publiek. Ze worden tijdens dit concert geleid door violiste Lonneke van Straalen die in 2017 haar collectief Pynarello startte. Pynarello maakte direct indruk met hun vernieuwende aanpak van het spelen van grote symfonieën die uitgevoerd worden zonder bladmuziek en zonder dirigent. Tijdens dit concert speelt het Kamerorkest van het Prins Claus Conservatorium dan ook de symfonie van Mozart uit het hoofd.

Programma
Caroline Shaw (1982)
Entr’acte for string orchestra (2014)      


Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Symphony no. 40, K.550, G minor (1788)

Presentator Mark Vondenhoff – hoofd Klassieke Muziek Prins Claus Conservatorium – interviewt de musici over hoe zij de muziek ervaren en hoe het is om bij het conservatorium te studeren. Ook het publiek krijgt de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Sunday Morning Classics vindt plaats op 9 oktober (zang), 27 november (slagwerk), 11 december (piano), 5 februari (Jong Talentklas), 19 maart (viool), 16 april (kamerorkest) en 21 mei (participatory concert).

Interessegebieden

 • Cultuur en Kunst