Noord Nederlands Saxofoon Octet

 • Evenement
NOORD Saxofoon Octet
 • Datum
  • datum

 • Tijd
  • starttijd

  • eindtijd

 • Locatie

  TivoliVredenburg

  locatie

De studenten saxofoon van het Prins Claus Conservatorium brengen een ode aan de klassieke sax.

Het hele spectrum wordt aangehaald, van oude muziek van Sweelinck tot een hedendaagse compositie van Gordan Tudor. Verder een heuse improvisatie (geen jazz) door de spelers zelf die op elk concert anders klinkt. Wel jazz invloeden in Philip Glass' Windcatcher en Joel Love's Three Episodes. Om het af te maken speelt dit jonge octet ook nog arrangementen van klassieke stukken waar zij zelf enthousiast over zijn, zoals de Danse Macabre van Camille Saint-SaĆ«ns. Het octet wil een breed publiek laten kennis maken met de klassieke sax, en met hun passie en bevlogenheid de luisteraars aan hen binden.

 

Bezetting

Sopraan saxofoon:
Jemma Bartlett
Celia Serrano

Alt saxofoon:
Alicia Sanchis
Alexander Mues

Tenor saxofoon:
Carla Costeira
Astrid Boekel

Bariton saxofoon:
Carlos Anadon
Marcus Rook

Interessegebieden

 • Cultuur en Kunst