Workshop Avishai Cohen

 • Evenement
Avishai Cohen_foto Ziv Ravitz.jpg
 • Datum
  • datum

 • Tijd
  • starttijd

  • eindtijd

 • Locatie

  Jazz Club Prins Claus Conservatorium

  locatie

Donderdag 6 juni 2024 (16.00-18.00u) komt trompettist Avishai Cohen (New York) naar Groningen voor een workshop in de JazzClub van het Prins Claus Conservatorium. Cohen wordt geroemd om zijn eigen geluid en creatieve geest, die altijd openstaat voor meerdere stromingen binnen de jazz. Hij is maar liefst drie keer op rij verkozen tot Rising Star in de DownBeat Critics Poll.

Gratis toegang, reserveren is niet nodig.

Deze workshop is georganiseerd in samenwerking met Jazz te Gast.

Jazz te Gast in Zuidhorn trekt muzikanten van wereldformaat

Van 7 t/m 9 juni 2024 strijken internationale topmusici neer in Zuidhorn. De vijfde editie van Jazz te Gast belooft een heel bijzondere te worden, onder andere door de komst van Avishai Cohen en Tijn Wybenga (componist en dirigent, Amsterdam). Cohen en Wybenga brengen allerlei jazzmusici bij elkaar om in één dag maar liefst 25 concerten te realiseren. Die vinden op zaterdagmiddag plaats in de prachtige tuinen aan De Gast in Zuidhorn en zijn vrij toegankelijk. Op zaterdagavond is er een slotconcert met het Noordpool Orkest, waarvoor de kaartverkoop op 15 april opent.

Op het programma twee ensembles met studenten van het Prins Claus Conservatorium:

Over Jazz te Gast

Jazz te Gast tovert Zuidhorn om tot het absolute middelpunt van de Europese jazz. Internationale top-musici, jong talent en het Noordpool Orkest vinden elkaar voor een ongekend avontuur: ter plekke nieuwe muziek maken en die vervolgens uitvoeren in de sprookjesachtige tuinen van De Gast in Zuidhorn. Het is echt een makers-feest: onder leiding van een Artist in Residence (Avishai Cohen) en een Artist Entrepreneur (Tijn Wybenga) gaan dertien muzikanten op vrijdag 7 juni aan de slag om nieuw materiaal te maken. Dit wordt de volgende dag gepresenteerd: overdag op acht verschillende podia in de tuinen van De Gast - die gratis toegankelijk zijn - en ’s avonds in een slotconcert met het Noordpool Orkest.

Foto: Ziv Ratvitz

Interessegebieden

 • Cultuur en Kunst