• Datum
  • startdatum

  • einddatum

 • Tijd
  • starttijd

  • eindtijd

 • Locatie

  Diverse locaties

  locatie

Van 17 - 26 juli 2024 vindt het Aurora Festival plaats: bijzondere kamermuziek op karakteristieke locaties in Groningen, Friesland en Drenthe, uitgevoerd door (inter)nationaal gerenommeerde musici.

Aan deze concertserie wordt een unieke internationale Summer Academy voor jonge getalenteerde musici gekoppeld. De beproefde, en succesvolle, formule weerhoudt ons er niet van een vernieuwende en bijzondere programma te presenteren: uniek concertrepertoire, het verrassende festivalcafé, een zonsopkomstconcert in De Onlanden, de nieuwste jonge talenten.

Programma

 • We gedenken Gabriel Fauré in zijn 100e sterfjaar met vier concerten met kamermuziek van deze Franse grootmeester, zijn leraren, tijdgenoten, inspiratiebronnen en leerlingen, waaronder Saint-Saëns, Shostakovich en Debussy.
 • De Tsjechische componisten Leoš Janáček en Bedřich Smetana: Meeslepende composities als Moldau, In the mist en Op een overwoekerd pad nemen je mee naar de volksziel van de Bohemen.
 • De grote zesde symfonie van Anton Bruckner 6 wordt uitgevoerd! Maar dan in kamermuziekbezetting. Dirigent Rolf Verbeek arrangeerde dit monumentale werk voor een bezetting van 10 instrumenten. Naast het concert geeft Verbeek ook een lezing over dit bijzondere project.
 • Een concert met muziek van de 50 jaar geleden overleden ‘Zwitserse Nederlander’ Frank Martin, met prachtige kamermuziekcomposities. Ook hierover is ene presentatie, door de voorzitter van de Frank Martin Stichting.
 • Nieuw dit jaar is Aurora Cinema: in samenwerking met het Forum worden 3 films/documentaires over klassieke muziek vertoond in deze nieuwe serie: Tár, The Smetana Quartet en Florence Foster Jenkins.
 • Het Aurora Festivalcafé biedt ruimte voor verdieping en achtergrond met activiteiten als presentaties, workshops, openbare repetities en den High Tea.
 • Verder diverse concerten met uitvoeringen door het Haydn Jeugd Strijkorkest, oude muzierk op historische instrumenten, concerten gewijd aan Edvard Grieg, Robert Schumann en Richard Strauss.

Talentontwikkeling

Op het Aurora Festival is dagelijks enorm veel jong talent te horen. Aan de concertserie is zoals altijd de Summer Academy gekoppeld. Internationaal worden talenten gescout voor deelname aan de Academy, en om mee te spelen op de ‘volwassen’ concerten, de lunchconcerten, de dagelijkse Young Masters in Concert-serie en het Participatory Concert, waarbij de deelnemers samen met hun docenten in ensembles spelen in de hoofdprogrammering.

Het complete programma vind je op aurorafestival.nl.

Interessegebieden

 • Cultuur en Kunst