Missie en Visie

  • Algemeen
Sunrise concert2.jpg

Het Prins Claus Conservatorium is een van de 18 schools van de Hanzehogeschool Groningen. Wij zijn gevestigd aan de rand van de Groningse binnenstad in een eigen gebouw met alle faciliteiten die je nodig hebt.

Onze missie

Kies je voor het Prins Claus Conservatorium, dan kies je voor een studie die je kansen biedt op het podium, in de studio, in de klas – en meer! De ontwikkelingen in de wereld vragen om muziekprofessionals die ook buiten de gebaande paden durven gaan. Je ontwikkelt je bij ons tot musicus als maker in de samenleving: een ondernemende muziekprofessional die nieuwsgierig is naar de wereld om zich heen. Je doet tijdens de studie al ervaring op in diverse werkpraktijken, op festivals, bij orkesten, bij educatie- of zorginstellingen of in de muziekindustrie.

Bachelor
Tijdens de bachelor creëer je eerst een stevige basis in de studierichting die je hebt gekozen. Via keuzeprogramma’s leg je daarbij je eigen accenten. We stimuleren je je talenten te ontdekken zodat je in jaar 3 en 4 je eigen route kunt kiezen. Je krijgt individuele en groepslessen, loopt stages, neemt deel aan concerten, masterclasses, themaweken en projecten met andere kunstdisciplines. Zo studeer je af als jonge maker die weet te inspireren, met een goed beeld van het werkveld en wat jij daaraan wilt toevoegen.


Master
De master staat in het teken van de impact die jij wilt bereiken als musicus in de samenleving. Je komt binnen met een idee, dat je via een eigen leerroute gaat verkennen en ontwikkelen. In diverse omgevingen verzamel je ervaringen - samen met anderen - die leiden tot een persoonlijk beroepsprofiel.

Leergemeenschap
Met circa 300 studenten uit meer dan 30 landen, ruim 130 docenten, onderzoekers en stafleden vormen wij een hechte, inclusieve en diverse leergemeenschap waarin je je snel thuis zal voelen. Welk muzikaal verhaal breng jij mee? Je wordt uitgedaagd én begeleid om dit verhaal nog mooier te maken en je als mens en musicus verder te ontwikkelen. Welkom in de bruisende muziekstad Groningen!