Beurzen en Fondsen

Composer.png

​Voor studenten van het Prins Claus Conservatorium is een aantal beurzen en fondsen beschikbaar waar je onder voorwaarden een beroep op kunt doen. Voor een aantal beurzen geldt dat je daar een aanvraag voor kunt doen in je aanmeldformulier.
Voor andere geldt dat je daar een beroep op kunt doen als je al bij ons studeert. Meer informatie vind je op ons intranet.

​Hanze Scholarship

De Hanzehogeschool Groningen geeft Hanze Scholarships uit aan excellente studenten. Er is een beperkt aantal beurzen beschikbaar voor getalenteerde non-EU/EER studenten.
 

NL Scholarship (formerly Holland Scholarship)

NL Scholarships zijn beurzen van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Nederlandse universiteiten en hogescholen. De beurzen zijn beschikbaar voor studenten van buiten de European Economic Area (EEA) die een Masteropleiding willen volgen aan de Hanzehogeschool Groningen. De EEA bestaat uit de EU-landen plus IJsland, Liechtenstein en Noorwegen.

Vrienden Beurzen

De Stichting Vrienden van het Prins Claus Conservatorium stelt een beperkt aantal beurzen beschikbaar voor bachelor- en masterstudenten, ongeacht hun nationaliteit. 

Studentenfonds

Studenten van het Prins Claus Conservatorium kunnen een aanvraag indienen bij het Studentenfonds voor deelname aan concoursen of masterclasses, of het aanschaffen van een instrument. Het Studentenfonds wordt beheerd door de Stichting Vrienden van het Prins Claus Conservatorium

Andrea Elkenbracht Beurs

Het Andrea Elkenbracht Fonds biedt afgestudeerden van het Prins Claus Conservatorium de mogelijkheid om hun studie te vervolgen in het buitenland. Het Fonds wordt beheerd door de Gemeente Groningen. Om de beurs te krijgen moet je worden voorgedragen door je hoofdvakdocent en het Management Team van het conservatorium. Kijk hier voor een overzicht van alle bursalen.

VSBFonds

Met een VSBfonds Beurs kun je na afronding van je opleiding aan een Nederlandse hogeschool of universiteit in het buitenland verder studeren of onderzoek doen. 

Fullbright-Beurs

Het Fulbright-programma heeft beurzen voor studenten die op graduate niveau in Amerika willen studeren aan een goede universiteit om een Master of PhD te doen.

Prins Bernhard Cultuurfonds

De Cultuurfondsbeurzen zijn bedoeld voor vervolgopleidingen in het buitenland. Daarnaast zijn er ook beurzen beschikbaar voor kortere opleidingen op het gebied van muziek, zoals workshops en masterclasses en is het mogelijk financiële ondersteuning te vragen voor de aanschaf van een instrument.