Festivals

swingin groningen2.JPG

Het Aurora Festival is het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland met meer dan 50 concerten in tien dagen. Vast onderdeel van het festival is een internationale summerschool voor jonge musici. Het conservatorium is de thuisbasis van het festival en de summerschool, en veel van de musici en docenten zijn aan ons verbonden als docent of alumnus.

Wij zijn vaste partner van SoundsofMusic, het muziekfestival voor nieuwsgierige oren dat zich richt op moderne muziek, zowel klassiek als geïmproviseerd. Maar ook van Swingin' Groningen, het binnenstadsfestival dat plaatsvindt op de pleinen van het centrum. Dit gratis festival biedt een podium voor jazz en crossovers met zowel aanstormend talent als doorgewinterde musici.

In samenwerking met Eurosonic/Noorderslag organiseren we jaarlijks een songwriters camp voor studenten C&M die onder begeleiding van gerenommeerde songwriters in 1 dag een liedje schrijven. 

Verder zijn we nauw verbonden met het Prinses Christina Concours, het Haydn Muziek Festival en het LiedDuo Concours.

Op vele andere festivals zijn studenten te horen (geweest) zoals Festival der Aa, Roeg Klassiek, Oranjewoud Festival, Jazz te Gast en de ZomerJazzFietsTour.