Speelplekken

De_Oosterpoort_Groningen.jpg

Vaste traditionele podia voor schoolprojecten zijn in Groningen naast onze eigen zalen, onder andere de Martinikerk, de Nieuwe Kerk, de Lutherse Kerk en SPOT|De Oosterpoort. En buiten de stad De Nieuwe Kolk en Podium Zuidhaege in Assen, De Harmonie en de Groate Kerk in Leeuwarden, het ATLAS Theater in Emmen en diverse kerken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Studenten spelen verder op zeer uiteenlopende stad- Groninger locaties als Brouwerij Martinus, Le Petit Theatre, De Smederij, Buckshot Café en het Grand Theatre.

Naast deze traditionele podia maken we ook muziek op onverwachte plekken zoals Museum Aan de A, het Groninger Museum, het UMCG, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, ZINN locatie De Brink, in schoolklassen, buurt- en jongerencentra.

Bijzondere producties waren de WadOpera Peter Grimes (foto) en Hollands Hoop van Zummerbühne.
De WadOpera, die in 2021 speelde achter de dijk bij het Friese gehucht Paesens Moddergat, werd geïnitieerd door alumnus Arnaud Oosterbaan. In het orkest en het koor zagen we heel veel bekende gezichten.
Datzelfde gold voor de succesvolle zomerproductie Hollands Hoop die in 2022 op alle avonden uitverkocht was. Initiatiefnemer was alumnus Reinout Douma samen met acteur Marcel Hensema. Trompettist en alumna Suzan Veneman was een van de solisten.

wadopera.jpg