Slotevent Duurzaam Duurzaam
- Evenement
datum
starttijd
eindtijd
Van OlstBorg
locatie
Je bent van harte welkom bij het slotevent van het project Duurzaam Duurzaam op donderdag 18 september 2025. De afgelopen twee jaar onderzocht de projectgroep hoe gemeenten bewoners kunnen stimuleren tot duurzamer gedrag, en hoe gemeenten effectievere keuzes kunnen maken voor passende maatregelen.
Het onderzoek is uitgevoerd door de Hanze en de Hogeschool van Amsterdam, in samenwerking met de gemeenten Almere, Groningen, Aalten en Assen. Tijdens het slotevent worden de belangrijkste uitkomsten gepresenteerd, en lanceren we de digitale interventiewijzer voor gedragsverandering: een praktische tool die gemeenten helpt om onderbouwde keuzes te maken bij het inzetten van communicatie- en gedragsinterventies.
Als deelnemer aan het slotevent krijg je direct toegang tot deze tool.
Daarnaast zijn diverse interessante sprekers aan het woord over het thema duurzaamheid en gedragsverandering.
Dit event is bedoeld voor (beleids)medewerkers van gemeenten en andere overheidsorganisaties die werken aan duurzaamheid, gedragsverandering of communicatie. Ook interessant voor onderzoekers, studenten, adviseurs en professionals die betrokken zijn bij het ontwikkelen of toepassen van gedragsinterventies. Uiteraard zijn andere geïnteresseerden of betrokkenen ook van harte welkom!
Binnenkort volgt op deze pagina het volledige programma van het slotevent.
Wil je zeker zijn van een plek? Meld je dan direct aan via de link hieronder.
In het project Duurzaam Duurzaam werken de Hanze (lectoraat Marketing en Ondernemen) en de Hogeschool van Amsterdam (Centre for Market Insights en het Lectoraat Psychologie voor een Duurzame Stad) samen met vier gemeenten aan het ontwikkelen van praktische tools voor gedragsbeïnvloeding. Voor elke gemeente werd een specifiek duurzaamheidsprobleem onderzocht, zoals mobiliteit, energie, waterbeheer of duurzame voeding. Door middel van experimenten met verschillende communicatiemethoden is inzicht verkregen in wat het beste werkt om inwoners te stimuleren tot duurzaam gedrag. De resultaten zijn gebundeld in een concrete aanpak die gemeenten helpt om effectiever beleid te maken.
Dit project wordt mede gefinancierd vanuit een RAAK subsidie van Regieorgaan SIA.
Hoe tevreden ben jij met de informatie op deze pagina?