Sterker Samen

  • Onderzoeksproject
Afbeelding Sterker samen.jpg

Veel gezinnen met een kind met een (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperking worstelen met de vraag hoe zij hun kind een zo goed mogelijk leven kunnen geven en zich als gezin staande kunnen houden. Dit promotieonderzoek wil inzicht in de kwaliteit van bestaan van deze gezinnen vergroten en op basis van deze inzichten concrete producten ontwikkelen die de kwaliteit van bestaan van alle gezinsleden vergroot.

Iedere ouder wil het beste voor zijn of haar gezin. Maar dat kan soms een flinke uitdaging zijn, zeker als je een kind met een (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperking hebt. Om deze gezinnen hierbij te ondersteunen is het project Sterker Samen gestart. Dit project is een samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en EMB Nederland, gefinancierd door ZonMw. Samen met deze gezinnen willen we uitzoeken wat hun gezinskwaliteit van leven inhoudt, welke zorg en ondersteuning zij nodig hebben, en vervolgens hoe we deze het beste kunnen vormgeven.

Binnen het project Sterker Samen wordt het volgende onderzocht:
"Wat is het welbevinden van alle gezinsleden van een kind met een (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperking op verschillende gebieden, welke factoren zijn hierop van invloed en hoe kunnen deze gezinnen het beste worden ondersteund?

Onderzoek

Betrokkenen